Voorbeschouwing UDI 19 – VV Dongen
woensdag 26 januari 2011 - 20:55

Zeven dagen bleken genoeg voor de mannen van Clemens Bastiaansen om te recupereren van de nederlaag tegen DESK. De Geel-Blauwe formatie deed dat in een geweldige stijl en ze zetten EHC met 5-0 aan de kant. Zoals in het verslag van BN de Stem en het Brabants Dagblad was te lezen, zorgde Timen Beijes voor het juiste gevoel door in de eerste helft drie 100 % kansen van EHC te keren. Zijn ploeg pakte dit signaal fantastisch op en beloonde in de tweede helft de keeper met vier doelpunten.
Fatih Kamaci liet zien waarom iedereen zo van hem houdt. Met een ongekende drive en onnavolgbare acties dolde hij de Limburgse verdediging, daarbij geholpen door de andere spelmaker van VV Dongen Larry van Ommen. Er werd ouderwets op de aanval gespeeld en het Limburgse elftal stond te duizelen van zoveel strijd en kwaliteit. Fatih Kamaci vijzelde zijn doelgemiddelde op naar 10 doelpunten, doordat hij een ouderwetse hattrick produceerde. Het hadden er vier kunnen zijn , maar Fatih vond het niet nodig om een makkelijk gegeven penalty te benutten. Mijn broer Peter maakte een keurige opmerking naar de EHC supporters : “Wij scoren liever voetballend.”

In verdedigend opzicht lieten de Kanaries in het begin nog wat steekjes vallen, maar na rust elimineerde het duo Kops en Moerenhout  samen met Paul van Zon en Koen Bakker de Hoensbroekse aanvalslinie.
Overigens moet gezegd worden dat EHC een positieve spelopvatting hanteerde, waar VV Dongen vooral in de eerste helft erg veel moeite mee had. Snelle combinaties afgewisseld met scherpe steekballen lieten het slecht opgekomen publiek meermalen de billen dichtknijpen.
Maar zoals gezegd heeft VV Dongen Timen Beijes. De bescheiden keeper stond in de goal om eigenlijk zo snel mogelijk naar Tilburg te gaan om zijn vrouw te ondersteunen bij de bevalling van hun tweede kind. Inmiddels heeft me het bericht bereikt dat de baby is geboren en dat Timen en Joélle de trotse ouders zijn geworden van een meisje genaamd Lotte. Proficiat !!! Een ander lichtpunt afgelopen zondag was de terugkeer van de langdurig geblesseerde Dennis Amkreutz. Hij speelde ongeveer een kwartier en het is voor hem te hopen dat hij compleet is hersteld, zodat Clemens Bastiaansen een luxe probleem krijgt bij het bepalen van zijn basis elftal.

Toch wil ik nog iemand in de schijnwerpers zetten.
Jeroen Nagel, de spits van VV Dongen. Deze Hagenees weet wat het is om strijd te voeren. Bij Haaglandia ( zijn voormalige club) wisten de heren de term “van dik hout zaagt me  planken” gestalte te geven door de tegenstander met alle middelen af te stoppen.
In de eerste helft gebruikte de ( gelegenheids) laatste man van EHC alle middelen om Jeroen af te stoppen. Zo erg zelfs dat hij zijn ellebogen gebruikte, maar Jeroen gaf hem een koekje van eigen deeg en liet de onbehouwen verdediger een aantal keren zijn hielen zien en verschalkte keeper Hermans twee keer.
Zo neem je sportieve wraak en het was voor de VV Dongen toeschouwer prettig om te zien dat deze heer, die in de uitwedstrijd Remon Koenen zijn neus brak, ruzie kreeg met zijn teamgenoten.

Het is te hopen dat VV Dongen de schroom achter zich heeft gelaten, want punten pakken vlak na de winterstop is o zo belangrijk. UDI 19 de volgende tegenstander van VV Dongen verkeert in vaarwater dat zowel zoet als zout is.
De Udenaren werden in het begin van het seizoen uitgeroepen tot titelkandidaat, maar verzaakten in de eerste helft van de competitie. Vooral in de periode tussen 17 oktober en 21 november kwam de ploeg in de hoek waar de klappen vielen.
Slechts 1 punt uit vier wedstrijden werd er bij elkaar gesprokkeld en Uden raakte redelijk in last.
Gelukkig voor de routinier uit de Hoofdklasse herpakten ze zich en voor de winterstop werd gewonnen van Deurne (3-0), twee weken gelden werd er gelijk gespeeld tegen Juliana '31 ( 0-0) en vorige week werd Meerssen SV op eigen terrein met 1-2 verslagen.
Dat betekent 7 punten uit 3 wedstrijden en een 8e plaats op de rangschikking van de Hoofdklasse B.

Op de website van UDI '19 staat het volgende :
“Twee overwinningen betekenen een grote stap voorwaarts, maar twee nederlagen betekenen een plek richting degradatie. Voor UDI is het zaak de opgaande lijn van de laatste weken vast te houden.
De winst bij Meerssen liet zien dat wanneer de kansen gemaakt worden een plaats hoger op de ranglijst zeker mogelijk is.”
Verder werd er in het stuk geschreven over de thuiswedstrijd, waarin de mensen uit Uden vonden dat ze  tekort werden gedaan, vanwege discutabele beslissingen van de scheidsrechter.
Toen werd het 2-2 en de algemene mening onder de spelers van VV Dongen was dat ze in hun handen mochten knijpen met dat punt.

Ook in Uden kennen ze Fatih Kamaci. Ze zijn bijzonder onder de indruk van dit talent en in hun voorbeschouwing word al gesproken over een dubbele dekking. Ook Jeroen nagel en Yeswendum Gire worden met naam genoemd.
Natuurlijk proberen ze vanuit Uden zand in de ogen van onze technische staf te strooien door in de voorbeschouwing te praten over spelers die lichte blessures hebben of over spelers die niet inzetbaar zouden zijn.  Dit hoort bij het spel naar een belangrijke wedstrijd toe, want inderdaad, iedereen kan van elkaar winnen; slechts UNA steekt er op dit moment met kop en schouders boven uit.

Het spreekwoord  “een zwaluw maakt nog geen zomer”  geldt voor beide ploegen, want ondanks hun mooie resultaten van de laatste weken moet het nog maar blijken of de teams dit kunnen consolideren. Het zal spannend worden, maar ik verwacht een mooi spektakel met twee aanvallende ploegen, die de aansluiting met de top niet willen verliezen.
Ook hier zal de strijdbaarste ploeg met de winst gaan strijken.

De bus naar Uden vertrekt om 12.00 uur vanaf Sportpak de Biezen dus mocht u tijd en zin hebben dan bent u van harte uitgenodigd om in te stappen. Let wel: Wees op tijd !!

ZONDAG 30 JANUARI 2011

UDI '19          –          VV DONGEN