Voorbeschouwing Dongen-Blauw Geel
vrijdag 4 februari 2011 - 11:06

De column van deze week zou in het teken staan van een uitgebreid interview met trainer Clemens Bastiaansen, maar door drukke werkzaamheden hebben we de afspraak naar volgende week verplaatst, zodat u, beste lezer de kans krijgt om mij vragen op te sturen over zaken die u wellicht wil weten over deze geweldige man. Dat betekent dat ik me moet gaan vermaken met datgene wat zich deze week allemaal heeft afgespeeld rondom ons sterrenteam.

Zondag jl. werd de wedstrijd tegen UDI ’19 afgelast, maar toch deed VV Dongen erg goede zaken. Leunend in de stoel hoorden de heren rond 16.30 uur dat UNA een pak slaag had gehad van Juliana ’31 ( 0-4) en dat OJC Rosmalen op eigen terrein billenkoek had gekregen van VV de Valk ( 0-1). Uit de wedstrijdverslagen was te lezen dat UNA met erg veel absenties te maken had en dat OJC de gehele wedstrijd de verkeerde kant van de paal opzocht..

Omdat Papendrecht een puntje overhield aan de schaatsmarathon tegen Schijndel ( 0-0) nestelde de ploeg uit Zuid-Holland zich op de 2e plaats, net voor VV Dongen, met 1 puntje meer ( 23) , maar met 2 wedstrijden meer gespeeld (15). Opvallend daarbij is dat de Papendrechters een doelgemiddelde hebben van min 1 ( 12-13). Het kan verkeren.Onze jongens moesten afgelopen dinsdag aantreden voor het bekerduel in de 3e ronde tegen Cluzona uit Wouw.

Het was prachtig om te zien hoe de 4e klasser met een elftal, bestaande uit net overgekomen A spelers, met passie en werklust deze wedstrijd benaderde. De twee bussen supporters zorgden voor een aangename sfeer rondom het veld en zelfs de fervente Dongen supporter kon er niet omheen dat dit team in de eerste helft meer verdiende. Het waren onze jongens, die blijkbaar dachten dat ze het wel even gingen doen, die Cluzona de kans gaven om te voetballen. Voortvarend werden de heren van VV Dongen aangevallen en onder druk gezet, misschien soms wat te over gepassioneerd, maar vaak wel binnen de limiet van de voetbalgrenzen. Dat het toch met rust 1-0 voor VV Dongen stond had te maken met het klasse verschil in individueel opzicht. Cluzona daarentegen stond halverwege met 1-0 voor in werklust.

In de rust zal Bastiaansen zijn ploeg wel hebben gewezen op dat stukje mentaliteit, want nog voordat het biertje was verteerd stond het al 4-0. De moegestreden matadoren uit  Wouw redden de eer met een doelpunt dat zomaar door de verdediging van VV Dongen werd weggegeven.

Einduitslag 5-1 met een klein lichtpuntje, namelijk de hattrick van Jeroen Nagel.

Ik snap ook wel dat zo’n wedstrijd voor VV Dongen alleen maar verloren kan worden, maar ik vind ook dat, ondanks een niet aansprekende tegenstander, men voor de volle 100 % moet strijden.Genoeg hierover, want zondag staat het terugduel tegen Blauw-Geel 38 op het programma.

De mannen uit Veghel lijken op stoom te komen, want in het nieuwe jaar zetten de ploeg van Maarten van Vugt twee mooie resultaten weg. UNA werd op 0-0 gehouden en de week na de dramatische nederlaag tegen DESK zag Maarten zijn team het sprookjeselftal van Ad van Seeters ( DESK) met 6-1 opvreten.

Terwijl VV Dongen in de uitwedstrijd met 0-4 mocht winnen in Veghel is het toch wel heel vreemd dat de overwinnaars van de streekderby daar met zulke cijfers klop krijgen. Het pak slaag werd in de pers uitgebreid uitgemeten, maar in de verslagen kwam niet naar boven of DESK nu zo slecht was of Blauw-Geel zo goed. Ik ga altijd liever uit van het goede, want DESK versla je niet zomaar, waaruit ik de conclusie kan trekken dat VV Dongen wederom voor een lastige taak staat.

Blauw- Geel staat op dit moment op een 10e plaats met 16 punten uit 13 wedstrijden, doelgemiddelde is 22-22. Het verschil tussen de 2e en 10e plaats is slechts 6 punten ! De 5-0 zege tegen EHC is al volop gerelativeerd en achteraf mogen we spreken van een geflatteerde overwinning, wat niet wegneemt dat andere verenigingen dit heel anders zien. Clemens Bastiaansen kan weer rekenen op Dennis Amkreutz en heeft voor zover mijn informatie strekt geen last van geblesseerde spelers. In de wandelgangen en in de pers wordt VV Dongen betiteld als de best voetballende ploeg.

Dit compliment is voor zover interessant als het omgezet wordt in punten en dat is wat er zondag moet gebeuren. Het wordt tijd dat er afscheiding komt in de Hoofdklasse B . Alles staat dicht op elkaar en niemand is zeker van zijn positie. Voor het competitie-element is dit interessant voor de neutrale volger, maar voor de gedoodverfde supporter van welke vereniging dan ook zijn het spannende tijden en ik ben benieuwd wanneer zich deze afscheiding gaat aftekenen.

ZONFAG    6 FEBRUARI 2011

VV DONGEN           -           BLAUW-GEEL ‘38