het selectie-etentje met sponsoren
donderdag 17 februari 2011 - 16:22

Beste lezers,

Wij, de selectie van v.v. Dongen 1, spelen sinds dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis van de club in de hoofdklasse van het amateurvoetbal. Na een fantastisch seizoen 2009-2010 waarin we alle prijzen wonnen die we konden winnen, te weten het kampioenschap in de eerste klasse, de districtsbeker en zelfs de landelijke KNVB-beker voor amateurs, is het spelen in de hoofdklasse een volgend hoofdstuk in het boek van v.v. Dongen.

Sinds dit seizoen staat er ook een nieuwe trainer voor de groep: Clemens Bastiaansen. Deze man heeft jarenlang in het profvoetbal meegedraaid en hij is sportdocent ( met voetbal als hoofdvak), dus dit is geen slechte keuze geweest van de club.

Maar deze trainer mag dan wel verstand hebben van het spelletje voetbal, hij heeft minder kaas gegeten van weddenschappen afsluiten… Hij wilde een weddenschap aangaan met de spelersgroep, namelijk de volgende: als wij in de eerste vier wedstrijden 7 punten zouden behalen, dan zou de trainer een etentje regelen en financieren waarbij alle spelers hun partner ook mochten meenemen! De spelers vonden dit erg goed bedacht en deden er dan ook alles aan om zo snel mogelijk die zeven punten binnen te hebben. Deze doelstelling ( op korte termijn) hadden we in de eerste drie wedstrijden al behaald, dus het etentje was een feit! (Overigens behaalden we in de eerste vier wedstrijden 10 punten.)

Trainer Clemens Bastiaansen had nog twee sponsoren gevraagd om mee te helpen de organisatie van deze avond op zich te nemen, de heren W. Snoeren en H. Goos ( in geheel willekeurige volgorde).

Op een mooie vrijdagavond eind november was het dan zover. Iedereen - spelers, begeleidingsstaf en overige sponsoren plus de partners – werden om 19.00 uur verwacht in de zaal van De Gouden Leeuw in Dongen. Voorafgaand aan deze gezellige avond werd nog even het woord genomen door de trainer en de reeds genoemde sponsoren, waarna we de rest van het “programma” over ons heen lieten komen.

Onder het genot van de nodige drankjes kwam zelfs Sinterklaas het zaaltje in De Gouden Leeuw binnen en hij riep een aantal mensen bij zich, voornamelijk spelers en trainer. Zo moesten bijvoorbeeld onze beide spitsen op schoot komen zitten ( wat een bovenbeenspieren heeft de Sint toch, zeg) en ook de trainer en een nieuwkomer binnen de selectie, moesten een liedje komen zingen voor de Sint.

Na dit warme onthaal van de Sint werd het buffet geopend. Dit was zeer goed opgemaakt met erg veel lekkere dingen, zoals verschillende pasta’s, rijst met verschillende sauzen, frietjes, heerlijke salades en noem het maar op.

Wat verder nog niemand wist, behalve de spelersraad van v.v. Dongen 1, was dat er ook nog een quiz op het programma stond. De leden van de spelersraad hadden dit idee opgedaan uit, jaja, de Voetbal International. Menigmaal staat daarin dat Europese profclubs voor de teamspirit avondjes organiseren met bijvoorbeeld dergelijke spelvormen. Nu wilden wij ons niet meten met de Europese profclubs, maar het leek ons wel een leuk idee om zo spelers en sponsoren en hun partners (nog) nader tot elkaar te brengen. Het siert de club dat deze mensen al behoorlijk dicht bij elkaar staan, maar nu konden wij ook ons steentje hierin bijdragen.

Het was bij deze quiz de bedoeling dat alle aanwezigen zich ( geheel willekeurig) zouden verdelen over de zes klaarstaande statafels. Dit waren dan meteen de zes groepen die tegen elkaar zouden gaan strijden. We hadden een aantal verschillende vragenronden gemaakt, met voetbalvragen, algemene vragen en muziekvragen. Het ging er af en toe hard aan toe, maar ons inziens was er in grote mate sprake van “fair play”! Na zo’n 4 ronden kon de balans worden opgemaakt en na wat rekenwerk werd de winnaar snel bekend, dit tot ongenoegen van de verliezers.

Tussendoor werd er nog een overheerlijk toetje geserveerd.

En het voorbereide deel van de avond werd afgesloten met een heus petje-op-petje-af spel. De vragen bij dit spel hadden allemaal betrekking op v.v. Dongen ( plus zijn hoofdsponsor OSDO) en trainer Clemens Bastiaansen. Menigeen keek dan ook goed naar wat de sponsor of de trainer deed en hierop reageerden zij dan. Uiteindelijk bleven er nog zo’n tien mensen over en met die tien mensen speelden we nog een vraag wie er het dichtste bij zat. De winnaar van dit spel werd……de vrouw van de trainer ( en nee, dit was geen doorgestoken kaart!).

Na dit programma kon iedereen nog blijven hangen om lekker in de sfeer van de avond nog met elkaar na te kletsen onder het genot van een biertje, wijntje of een frisdrankje. Dit deden erg veel mensen waardoor het dus ook nog lang erg gezellig bleef!

De dank van de spelers (+ partners) gaat uit naar alle sponsoren ( incl. de trainer) die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Wij hebben er erg van genoten en we hopen dat we, in de vorm van een spelelement, iets hebben kunnen terugdoen voor jullie. Het was een gezellig samenzijn en zeker voor herhaling vatbaar!

Namens de spelersraad,

Koen Bakker