Voorbeschouwing DUOweek Dongen
woensdag 23 februari 2011 - 08:19

Voorbeschouwing UDI 19 en OJC Rosmalen

Aanstaande donderdag 24-02-2011 speelt VV Dongen de inhaalwedstrijd in Uden tegen UDI 19 en zondag 27-02-2011 staat het inhaal duel in Dongen tegen OJC Rosmalen op het programma. Een van mijn lezers gaf me per mail een thema voor deze belangrijke week.

Hij noemde het “Het DUO weekje ”, verwijzend naar Dongen UDI en OJC. Een mooi gegeven voor een paar hele belangrijke ontmoetingen.Voor alle drie de clubs is het erop of eronder, want de verschillen in de Hoofdklasse B zijn ongekend klein. Slechts 5 punten scheiden de huidige 5e plaats van VV Dongen met de een na onderste plaats.

Opeenvolgend staan de drie teams van elkaar :

Positie 2 : OJC16 wedstr.  8 winst  3 gelijk  5 verloren  27 punten  32 doel voor en 31 tegen.

Positie 5 : Dongen      16 wedstr.  6 winst  6 gelijk  4 verloren  24 punten  34 doel voor en 23 tegen.

Positie 9 : UDI 19        16 wedstr.  5 winst  6 gelijk  5 verloren  21 punten  24 doel voor en 19 tegen.

Minimale verschillen, dus het gaat in deze fase van de competitie erom wie zich het lekkerste in zijn vel voelt zitten.

Terugkijkend op de resultaten van het nieuwe jaar  mogen we stellen dat OJC met 11 punten uit 6 wedstrijden duidelijk de best presterende ploeg is. UDI 19 volgt met 8 punten uit 5 duels en VV Dongen haalde slechts 4 punten dit jaar uit 5 ontmoetingen.

In de strijd om de 3e periode is het ook ongemeend spannend want UDI en en VV Dongen staan beiden op 11 punten uit 7 duels en OJC staat 14 punten uit 8 wedstrijden. Het kan dus alle kanten op en het gaat al zelfs zover dat de spelersgroep van OJC aanstaande donderdag gezamenlijk de wedstrijd tussen UDI 19 en VV Dongen gaan volgen.

Ongetwijfeld komen ze de tegenstander van aanstaande zondag bekijken, want VV Dongen is op dit moment de prooi waarop gejaagd wordt. Men ziet dat er anders op VV Dongen wordt geanticipeerd. De trainers doen hun huiswerk goed en het is aan de technische staf van VV Dongen om daar iets tegenover te zetten.

Zo kon men afgelopen zondag zien dat SV Deurne geen intenties had om in de val van VV Dongen te lopen en die status quo werkte 90 minuten door in gezapig en fantasieloos voetbal. Het puntje werd door SV Deurne gekoesterd en VV Dongen had niet de kracht om een bres in de verdedigende muur te slaan. Lag dit aan onvermogen of aan mentaliteit ? Ik denk het niet. VV Dongen is op zoek naar het juiste ritme en kan zich bevrijden van de reeks van gelijke spelen door weer eens een keer te winnen.

OJC daarentegen gelooft in haar eigen kracht en er wordt gesteld op hun website dat er zondag 3 punten in Dongen op hen liggen te wachten en dat het tot de mogelijkheden behoort om de inhaalrace naar UNA te starten. Het spreekt van ambitie, en zo hoort het ook, maar het geeft meteen het gevoel aan waarin zich deze groep bevindt. Ze stralen zelfvertrouwen uit, want in het begin van het seizoen dreigde het allemaal fout te gaan, nadat ze een paar keer achter elkaar hadden verloren. Toch wist het team zich te herstellen en de 8 winstpartijen bevestigen dit.

Ook UDI 19 heeft in de hoek gelegen waar de klappen vielen, maar ook zij zijn zich aan het terugvechten en proberen met man en macht hun positie te verbeteren. VV Dongen kan dit als opstapje gebruiken om aan te tonen dat ook zij die weg op willen. Het collectief moet opstaan om de flow terug te vinden. Ik vind echter wel dat het team nog steeds boven verwachting presteert als promovendus.

VV Dongen zit nog steeds in een leerfase in deze klasse en het is geen schande als er een paar mindere wedstrijden tussen zitten, maar de groep kennende zijn ze gedreven genoeg om het aan zichzelf te bewijzen dat ze nog altijd de best voetballende ploeg van de afdeling zijn. Ik ben benieuwd hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen, want degene die zijn wedstrijden wint is spekkoper en de verliezer komt in een heel ander vaarwater terecht.

Het staat allemaal in de sterren geschreven en ik hoop dat onze sterren alles zullen geven om het tij te keren en te stralen als vanouds.

DONDERDAG 24 FEBRUARI 2011

UDI 19           –          VV DONGEN