Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Na- (UDI en Voorbeschouwing (OJC)
vrijdag 25 februari 2011 - 14:52

1

Opmaat
Rond de 66e minuut van het duel tussen UDI 19 en VV Dongen zeggen mijn mede supporters Stephan, Rens en Jurgen dat ze het wel gezien hebben. Ik zeg nog dat je de club nooit in de steek laat en vraag dus nog even te blijven.
We besloten om een rondje om het veld te lopen om op die manier de hoon van de UDI supporters te ontlopen, want zoals altijd hadden we in de eerste helft een nogal gekleurde mening op het vertoonde spel en bij een stand van 3-0 heb je niets meer te vertellen.
UDI leek voor ons een handbalploeg, dat slechts d.m.v. counters VV Dongen probeerde te bestrijden. Dat dit hun lukte maakte het des te frustrerender.
In ieder geval kreeg ik de jongens zover om te blijven en we liepen achter het doel van keeper Thijs van Hoeij van UDI. Om een of andere reden bleven we staan en het leek net of we in een surrealistische film terecht kwamen.

Keepertje Thijs
Ik uitte mijn ongenoegen over het vertoonde spel van UDI en riep naar de keeper dat het wel een erg magere ploeg is waarin hij speelt.
“Kan wel zijn, maar het staat wel 3-0” en om dat te versterken stak hij drie vingers in de lucht.
Ik zei tegen hem dat ik hem wel goed vond en dat hij het tijdrekken ( wat hij vanaf de 10e minuut nodig vond) erg goed onder knie had.
“Oh ? “ zegt Thijs en draait zich om, “Je hebt er kijk op.”  Hij kijkt me aan met zo'n blik van onoverwinnelijkheid, waarvan je als voetballer een schurfthekel aan hebt en zeker bij een achterstand.
“Ik denk dat dit jullie laatste overwinning is, want dit is toch geen ploeg en geen voetbal?”
Weer drie vingers in de lucht en op dat moment vind ik het wel welletjes.
“Thijs, je bent gewoon een hele goeie keeper, dat zie je zo. Wat een uitstraling !”
“Jaha” zegt Thijs  “en ook nog de minst gepasseerde keeper in de klasse.”
Mijn bloed stroomt op volle toeren en als er een God zou bestaan wenste ik Thijs op dat moment een voetballesje van jewelste.

De 78e minuut:
Corner voor VV Dongen. Ik sta met Jurgen, Rens en Stephan ( de laatste Leerlooijerkes) recht achter het doel en we roepen tegen de scheidsrechter dat hij er zeker 5 minuten moet bijtrekken. Aanvoerder 'huppeldepup'  van UDI staat net zijn schoenen aan de paal schoon te maken en zegt op dat moment : “Nee joh, tien.” , om ons een beetje op te naaien.
Nog geen seconde later ligt de bal in het netje. Koen Bakker geeft het signaal om de achtervolging in te zetten. 3-1.
Alles of niets ole ole  en ik kijk de aanvoerder diep in zijn ogen. Ik zie angst en ook Thijs is niet meer zo luidruchtig, maar het staat nog steeds 3-1 en er staan nog maar 12 minuten op de klok.
In de mist horen we geluid aan de overkant en het lijkt erop dat UDI de wedstrijd definitief gaat beslissen. Timen Beijes ( de beste keeper van de klasse) redt uitstekend (  hoorden we later).

De 85e minuut:
Thijs is druk aan het coachen en wij proberen met man en macht zijn evenwicht te verstoren door mee te gaan coachen.
Dennis Amkreutz is inmiddels zo ver van het padje af dat hij zijn directe tegenstander binnen een minuut op ongeoorloofde wijze afzaagt. Twee keer geel is rood en VV Dongen staat met 10 man.
VV Dongen geeft niet op en Remon Koenen wordt zowaar een keer op maat gelanceerd. Vooral het inbrengen van Larry van Ommen brengt rust en balans op het middenveld en het spel wordt weer herkenbaar.
Remon loopt zijn directe tegenstander het zwart voor zijn ogen en scoort fenomenaal, 3-2!!
Thijs is inmiddels de wanhoop nabij en zal wel gedacht hebben: “Wat heb ik nu weer gezegd, 3-0 en de minst gepasseerde keeper van de klasse ? “
Hij probeert met alle middelen zijn team overeind te houden. Zo maakt Thijs een prachtige schwalbe bij een duwtje van Thomas Mertens en Thijs roept naar de grensrechter of hij dat niet heeft gezien.
In de consternatie van het vrij worstelen in het strafschopgebied hoor ik Manuel de Ceuster tegen de scheidsrechter zeggen “: “Hoeveel moet ze nog doen ? “ wijzend op het eenzijdige fluiten van de heer Tempelaar. Hij vergat een strafschop te geven bij een actie van Remon Koenen, maar Manuel krijgt geen gehoor en moet oppassen dat hij zelf geen geel krijgt.
Na het opstootje gaat het 10-tal van VV Dongen vrolijk en gedreven  door waar ze mee bezig zijn, namelijk ongelooflijk hard strijden en werken aan de gelijkmaker.
De klok loopt naar de 90 minuten en je voelt het zinderen in het mistige stadion van UDI 19.

Blessuretijd:
Na een afgeslagen aanval van UDI krijgt VV Dongen een vrije trap aan  de rechterkant van het veld, net over de middenlijn.
Timen Beijes gaat ook maar mee naar voren om zijn manschappen te steunen bij het laatste kansje.
Ik roep tegen Thijs dat hij zijn billen moet samenknijpen, want nu gaat het gebeuren.
Jurgen, Stephan, Rens en ik zijn zo blij dat we achter die goal zijn gaan staan en we voelen dat het gaat gebeuren.
Fatih Kmaci zet aan voor de vrije trap. De bal is onderweg en Timen duikt vanaf de 16 meter als een volleerde rugbyspeler in de kluwen van spelers. De helft valt om en rollen over elkaar, de bal komt los en Thomas staat met zijn rug naar de goal. Hij wordt gecoacht en draait zich om.
Tot zijn grote verbazing lig de bal panklaar voor zijn voeten en hij hoeft alleen maar de hoek uit te zoeken en te schieten. Thomas neemt de tijd (voor mij duurde het een eeuwigheid), hij kijkt, mikt en schiet.
Doelpunt en Thijs van Hoeij, de minst gepasseerde keeper in de klasse is in een bestek van 12 minuten drie keer verslagen. Het geluk van Rens, Jurgen, Stephan en ik kan niet op. Wat een ontknoping. Als er een God zou bestaan had ik hem op mijn blote knieën bedankt voor het lesje dat hij Thijs van Hoeij had gegeven.
Met een ongelooflijke drive presteerde het team van VV Dongen het onmogelijke en het vertrouwen dat een tijdje in de kast heeft gezeten kwam volledig terug. Clemens Bastiaansen mag er vanuit gaan dat zijn team een lesje in mentaliteit hebben gekregen en hij kan vanaf nu altijd teruggrijpen op dit memorabele avondje Uden, waar trainer van den Dungen van UDI maar eens een hartig woordje moet gaan praten met zijn keepertje.

Zondag OJC. We weten wat er moet gebeuren : winnen !! Dat willen de heren uit Rosmalen ook om aanspraak te maken op de 2e periodetitel. VV Dongen kan ook nog de titel grijpen maar is afhankelijk van de uitslag SV Meerssen – VV De Valk.
OJC is bij winst zeker van de periode, VV De Valk is bij winst en bij een gelijkspel of verlies van OJC de winnaar en VV Dongen is alleen maar gebaat bij winst en dan mag VV De Valk niet winnen.
Allemaal moeilijke rekensommen, maar het gaat maar om een ding en dat is er volop tegenaan te gaan.
De selectie van OJC zat bij UDI op de tribune dus als het goed is weten ze alles over VV Dongen.
Ze waren verplicht om allemaal verslag uit te brengen bij hun trainer, maar ze hebben tevens kunnen zien dat onze jongens zich hebben ontwikkeld tot echte vechters.
We verheugen ons allemaal op een heerlijke, spannende en sportieve wedstrijd.

ZONDAG   27 FEBRUARI 2011

VV DONGEN    –  OJC ROSMALEN

AANVANG                    14.30 UUR

reageren: frank.van.heteren@home.nl