Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Teamuitje Dongen 6 naar Helmond.
zaterdag 26 februari 2011 - 16:53

8

Met de algemene ledenvergadering bood Clemens Bastiaansen, trainer van Dongen 1, het zesde aan om een keer een training te geven. Deze kans konden wij natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Een training van een vakman moeten wij in ons proces ooit eens kampioen te worden met beide handen aanpakken. We kregen de keuze tussen een training in Dongen, of een training op het Milanello van Helmond Sport met daarbij een bezoek aan een Jupiler League wedstrijd. Deze keuze was gemakkelijk gemaakt en zodoende gingen wij afgelopen vrijdagmiddag richting Helmond voor een Masterclass en de wedstrijd Helmond Sport-Sparta.

Bij aankomst op sportpark de Braak stond Clemens ons op te wachten. Stijn Rams kreeg bijna spijt dat hij was meegegaan, want Clemens stond in zijn hardloopschoenen en Stijn was bang dat we lekker een uur enveloppen konden gaan lopen. Dit was gelukkig niet zo. Nadat we onze eigen warming-up mochten doen, begonnen we met de Barcelona-Bavaria-rondo. In de rondo stonden 2 kratjes bier en bij een valpartij over één van deze kratjes moest er een rondje betaald worden. De trainer leek te snappen dat wij onze sportieve prestaties graag compenseren met het nuttigen van een pilske. Clemens moest duidelijk aan ons niveau wennen; we begonnen met één keer raken, dat veranderde al snel in twee keer raken en uiteindelijk mochten we de bal onbeperkt aanraken. Vervolgens werd er een partij-vorm gespeeld. Ook bij dit spel werden de kratjes Bavaria weer als hindernis gebruikt, Clemens maakte ons erg dorstig. In het spel viel hem op dat Lars van der Kletersteeg groot en sterk is en dat we hem als aanspeelpunt moeten gebruiken. Deze opmerking werd door de groep met gelach ontvangen, omdat wij hem zo wel gebruiken, maar dat dit betekent dat wij de bal dan kwijt zijn, omdat hij nogal egoïstisch is. We sloten de training af met een afwerk-vorm. Lars was zo van zijn stuk dat hij geen bal meer raakte. Toen hij de bal hoog over het vangnet schoot, kwam de opmerking: "Doe maar wisselen Pietertje!" De trainer kon dit wel waarderen en lachte Lars uit. Na ruim een uur lekker gevoetbald te hebben, hadden we de biertjes verdiend. 

Na het douchen werd nog even snel het bier in het spelershome getest, waarna we snel de tribune op moesten. Dongen 6 werd tijdelijk omgetoverd tot een groepje fanatieke Helmond supporters en daarom werd er hard meegezongen met: "Voor welke club bende gij, ik ben voor Helmond Sport!". Er was aardig wat volk op de wedstrijd afgekomen en we kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Helmond won met 5-2. Na de wedstrijd mocht de overwinning gevierd worden in het spelershome. Enkele spelers mochten ook nog de persconferentie bijwonen. Om 23.00u kwam de spelersbus ons weer ophalen om weer terug naar Dongen te gaan. Clemens deelde nog even snel mee dat wij vanaf nu wel weer wat fanatieker mogen zingen bij Dongen op de tribune. 

Clemens, bedankt voor de mooie avond! Zondag zullen we weer als vanouds achter het eerste staan!