Voorbeschouwing VV Dongen – De Valk
donderdag 17 maart 2011 - 18:43

Niet zozeer het feit dat de jongens op dit moment in een prestatieve dip zitten stoort me, maar meer de opmerkingen en negatieve uitlatingen naar de spelers toe vind ik op zijn zachts gezegd erg ongepast.
Vorig seizoen was alles “hosanna” en liepen de mensen, die nu de grootste mond hebben voorop in de polonaise en kon het niet op.
Beste lezers, deze jongens zijn amateurs en doen het spelletje voornamelijk, omdat ze het leuk vinden en ze zijn daarin erg goed, maar dat zijn andere teams ook en de ene keer steekt er een ploeg boven het maaiveld uit en de andere keer is er een elftal, die in de hoek zit waar de klappen vallen.
In het laatste geval is het pure noodzaak en getuigt van echte liefde voor je club als je de jongens blijft steunen, want juist in een situatie, waarin zich een negatieve spiraal voordoet moeten de heren het vertrouwen blijven voelen van hun supporters.
Ik pleit voor onze jongens, die vorig jaar nog liefkozend “kanaries”werden genoemd, want ze presteren over het hele huidige seizoen gewoon naar verwachting.

Het linkerrijtje was het doel voor dit seizoen en dat staat nog steeds.
Op de ranglijst staat VV Dongen in dat linkerrijtje en ondanks het feit dat er de laatste 6 wedstrijden geen overwinning is geboekt handhaven de heren zich in de subtop van Hoofdklasse B.
De gelijke spelen ( VV Dongen is koploper van de gelijke spelen ) hadden net zo goed overwinningen kunnen zijn, maar het niveauverschil is zo klein dat men nu toch echt wel moet weten dat iedereen van elkaar kan winnen ( inclusief UNA ).
Dat maakt een competitie zo interessant en dat hoort bij de beleving van de zondagmiddag en JA natuurlijk mag je klagen over het vertoonde spel, maar ga niet tegen mij roepen dat de heren er niets meer van kunnen, want dan ben je bij mij aan het verkeerde adres !
Hoeveel bewijs moet ik nog leveren dat ze wel degelijk kunnen voetballen ; dat hoef ik niet en dat ga ik niet doen. De jongens moeten dat geloof zelf weer krijgen en daar ga ik ze als supporter in steunen door ze op een ongelooflijke manier aan te moedigen.
Wij zijn Dongen en wij zijn trots !

We gaan ons niet verlagen naar het niveau dat we 5 jaar geleden hebben afgezworen . We  moeten de gelederen gesloten houden en niet gaan twijfelen.
Natuurlijk zijn we verwend door alle mooie resultaten uit het verleden, maar geniet daarvan in je herinnering, want het moment is allang voorbij.
De realiteit is dat VV Dongen is uitgeschakeld voor de beker ( tegen GOES ) en dat het tijd is voor een nieuwe periode, namelijk de periode waarin VV Dongen een gedegen Hoofdklasser wordt en als organisatie en ploeg zich kan gaan meten met andere verenigingen, die al jaren op dit niveau spelen.
Verlies kan helend werken als je het positieve er maar van inziet en dat wil ik als rechtgeaarde supporter van onze club met alle liefde doen.

Zondag komen de vrienden uit Valkenswaard op bezoek. VV De Valk is bezig met een opmars van jewelste en staat met 29 punten uit 19 wedstrijden op een 4e plaats met een negatief  ( ? ) doelsaldo van 4.
Twee plaatsen eronder staan wij met 3 punten achterstand. Ik hoef u niet uit te leggen dat elke wedstrijd ( en dat zijn er nog 7 ) een finale is. De verschillen op de ranglijst zijn zo minimaal en dat blijft zo, denk ik tot de laatste speeldag.
Dat is voetbal en dat is competitie. Spanning, daar gaat het om en daarvan hebben we in deze competitie in overvloed
Ik hoop dat er veel supporters de gang naar de Biezen weten te maken en gaan zorgen voor een prachtige ambiance zoals we die alleen maar in Dongen kunnen maken.
Sta achter het team van Clemens Bastiansen en laat de jongens voelen dat we ze met man en macht  zullen helpen om de overwinning te pakken !!!

ZONDAG  20  MAART 2011

VV DONGEN    –     VV DE VALK