Voorbeschouwing UNA VV Dongen
woensdag 23 maart 2011 - 18:47

Ik wil het niet meer over afgelopen zondag hebben. Ik wil slechts maar een ding en dat is vooruit kijken naar de toekomst.

Er zijn nog zes wedstrijden te gaan en VV Dongen verkeert in een lastige positie, waarin het zichzelf heeft gemanoeuvreerd. De negende  plaats op de ranglijst laat op een niet misverstane wijze zien dat er hard moet worden geknokt voor de puntjes. Waar VV Dongen zich in een neerwaartse spiraal bevindt zie je dat andere ploegen opstaan en voor hun laatste kans vechten. Mooi voetbal is opeens niet meer zo belangrijk, het enige wat telt is resultaat. Als je het lijstje van tegenstanders van VV Dongen bekijkt is het op zijn zachtst gezegd niet de meest makkelijke om af te werken.

Zondag gaat VV Dongen spelen in Veldhoven ( Zeelst) tegen koploper UNA. Met 11 punten voorsprong op de nummer twee ( EHC met 33 punten)  in het klassement kan de ploeg van Bas Goeskens wel wat leien. De aanstaande kampioen heeft een uitermate goed seizoen en heeft slechts na de winterstop met  twee thuisnederlagen tegen Juliana '31 ( 0-4) en tegen Meersen SV ( 0-2 )  een klein dipje beleeft, ingegeven door blessures en schorsingen. Daarnaast hebben de Geel- Zwarten vijf keer gelijk gespeeld en maar liefst dertien keer gewonnen. De indrukwekkende lijst wordt gesloten met het doelsaldo van 44 keer voor en 19 keer tegen. Ook al zegt men bij UNA dat ze niets te zoeken hebben in de TOP klasse mag je ervan uit gaan dat ze willen winnen en geen onnodige steken willen laten vallen. De thuiswedstrijd in Dongen eindigde in een 2-2 gelijkspel, waarbij UNA de gelijkmaker produceerde in de blessuretijd.

Terugkomend op het lijstje dat VV Dongen moet afwerken zal er na de wedstrijd tegen UNA volgende week aangetreden moeten worden tegen Juliana '31, dan gaat VV Dongen naar OJC Rosmalen en op 1 mei wordt Schijndel ontvangen. De laatste twee wedstrijden die er dan nog staan zijn tegen DESK ( thuis op 8 mei ) en uit tegen Meerssen SV op 18 mei.

Er wordt openlijk gespeculeerd over hoeveel punten VV Dongen nodig zou hebben om zich te handhaven in de Hoofdklasse, maar ik wil daar niet aan meedoen, want op dit moment zal het team van Clemens Bastiaansen zich moeten focussen op de eerstkomende wedstrijd. Ik kan wel een lijstje maken met tegenstanders, maar ik denk dat de heren daar niet naar moeten kijken, want zij zullen met revanche gevoelens week per week moeten kijken wat haalbaar is, want slechter als afgelopen zondag kan haast niet.

ZONDAG  27 MAART 2011

UNA            VV DONGEN