Op bezoek bij Clubicoon Sander
zondag 27 maart 2011 - 19:59

Op bezoek bij Clubicoon Sander de Bont

Robin uit de C1 wilde zijn idool Sander aan het werk zien bij zijn nieuwe club KWFC Wuustwezel. Daarom wordt deze zondag afgereisd naar BelgiŽ voor de wedstrijd Wuustwezel - Wijnegem. Het sportpark oogt wat gedateerd, maar kent een gezellige Vlaamse ambiance. Op het ereterras staan de pintjes al vroeg op tafel. Sander is zichtbaar verrast als hij Robin met VvDongen sjaal langs de lijn ziet staan. Hij neemt na de opwarming even de tijd voor een praatje. Het wordt een belangrijke wedstrijd weet hij te melden. De wedstrijd is "zeer mannelijk" te noemen. De scheidsrechter laat veel toe en de fysiek wordt flink op de proef gesteld. Sander buffelt als vanouds in de voorhoede. Hij moet ook mee terugverdedigen bij corners en vrij trappen. Na 82 minuten verlaat hij onder luid applaus het veld. Op het scorebord staat dan de stand van 2 - 0 voor Wuustwezel. In de 84ste minuut wordt het nog 2 - 1. Dat is tevens de eindstand. Wijnegem speelt een deel van de tweede helft met 10 man, na een grove charge van achteren.
Het niveau ligt wat lager dan in de Nederlandse Hoofdklasse. De inzet is echter zeer groot en daar genieten de supporters zichtbaar van. Wuustwezel heeft een leuke ploeg met een aantal opvallende spelers. Zo is er naast Sander de baldribbelaar Ray Mensah. De keeper is een bekende in Nederland. Ari Pietersma speelde o.a. bij RBC en Willem II. Hij oogt en speelt zeer solide.
Na het laatste fluitsignaal loopt Sander nog even naar Robin. Na een kort gesprekje rent hij naar zijn feestende medespelers en springt met zijn volle gewicht op hen. Het gaat richting de kleedkamers en de supporters klappen luid voor hun idolen. En Robin ? Hij heeft zichtbaar genoten van deze leuke middag.