Spelerspassen en dispensaties Jeugd
woensdag 30 maart 2011 - 12:55

SPELERSPASSEN en DISPENSATIES Jeugdspelers

SPELERSPASSEN.
Voor de spelers die volgend seizoen, 2011-2012 overgaan van de E- naar de D-pupillen zijn brieven uitgegeven om een pasfoto in te leveren voor een spelerspas. Deze kunnen ingeleverd worden op 13 en 14 april 2011 van 19.15 – 20.30 uur.
Voor alle duidelijkheid wil ik even de regels van de KNVB vermelden voor spelers die vervroegd overgaan naar de D-pupillen, maar dus nog qua leeftijd in de categorie van E‑spelers thuishoren.
De regel is:
E-pupillen die uitkomen in de competitie van de D-pupillen.
Als een E-pupil incidenteel uitkomt bij de D-pupillen, kan de begeleider op het wedstrijdformulier achter de naam van de speler de toevoeging “Epup” plaatsen.

DISPENSATIES
Het kan ook zijn dat jeugdspelers dispensatie krijgen om in een lagere leeftijdsklasse te spelen. Ook daarvoor heeft de KNVB regels opgesteld, t.w.:
Dispensatiespelers die uitkomen in de competitie.
Als een dispensatiespeler uitkomt in competitiewedstrijden, moet de begeleider op het wedstrijdformulier achter de naam van de betreffende dispensatiespeler “disp.” toevoegen. Tevens dient de betreffende dispensatiespeler in het bezit te zijn van een door de KNVB uitgegeven dispensatieformulier. Bij twijfel kan altijd achteraf een schriftelijk verzoek tot controle worden aangevraagd.

Hopelijk zijn eventuele twijfels over het “hoe en wat” hiermee weg genomen.

Jullie kunnen dit ook nalezen in: Jeugdvoetbalwijzer seizoen 2010/’11 Landelijk + Zuid I, zie WEB‑site: www.vvdongen.nl/fls/knvbberichtgeving_1_8.pdf

Bouke Derks