Voorbeschouwing VV Dongen – Juliana 31
vrijdag 22 april 2011 - 10:30

Voorbeschouwing VV Dongen – Juliana '31 ( 2e helft tweede paasdag)

Bij een stand van 2-1 in het voordeel van VV Dongen gaan we voor de tweede keer de 2e helft van het duel tussen VV Dongen en Juliana '31 spelen. Afgelopen zondag steeg VV Dongen boven zichzelf uit en scoorde in de laatste 10 minuten maar liefst drie keer , een absoluut record voor de Geel- Blauwe formatie.

Het record stond op drie doelpunten in 12 minuten in de veelbesproken wedstrijd tegen UDI '19. Glansrijk wonnen de mannen van trainer Bastiaansen van OJC Rosmalen en revancheerden zich voor de thuisnederlaag, waar VV Dongen tegen 10 man met 1-2 verloor. De 2-5 zegt in feite genoeg en het geeft aan dat de wedstrijd pas afgelopen is als de volle 90 minuten zijn gespeeld.

Maar er was ook revanche op de teleurstellende uitspraak van de KNVB, die besloot dat de 2e helft van VV Dongen – Juliana '31 ongeldig was vanwege de complete miscommunicatie aangaande het onterecht aanstellen van Dhr. Treffers als vervanger van de geblesseerde arbiter Zeman.

De aanvankelijke overwinning van 5-1 werd uit de boeken geschrapt en VV Dongen heeft op 2e paasdag de kans om het kunstje nog eens over te doen. Natuurlijk zal Juliana '31 zich niet nogmaals naar de slachtbank laten leiden. Vorige week wonnen ze van het gedegradeerde Schijndel (2-0)  en behouden ze daardoor aansluiting met de hele grote middenmoot.

VV Dongen staat met een wedstrijd minder gespeeld op de 7e plaats met 32 punten en Juliana staat op de 10e plaats met 28 punten, ook uit 22 wedstrijden. Bij winst van Juliana '31 klimmen ze naar de 9e plaats en VV Dongen kan een klapper maken door naar de 4e plaats te stijgen. Wie dan denkt dat bij eventuele winst VV Dongen zich veilig heeft gespeeld komt bedrogen uit.

Het is zo verschrikkelijk spannend, want het verschil tussen de nummer 2 op de ranglijst en de nummer 13 is slechts 9 punten.  Met nog 3 duels te gaan ( voor VV Dongen en Juliana dus 4 ) is nog niemand zeker. Sterker nog, er zijn teams die nog periodekampioen kunnen worden, maar ook nog kunnen degraderen.

Dit is de inzet en zoals eerder gezegd, Clemens Bastiaansen benadert elke wedstrijd als een finale.Hij doseert daarmee de spanning, die in de ploeg kan gaan schuilen, maar vooral de laatste weken lijkt het erop dat “het lek” boven is, toch moeten we voorzichtig zijn en blijven. De “gekaapte” punten moeten in Dongen blijven, koste wat kost en het gaat erom dat de Kanaries vanaf het begin er helemaal voor gaan.

Het weer wordt fantastisch, de entourage is geweldig en “The Stakes Are High” !!!

Ik roep iedereen op om onze helden de steun te geven die ze verdienen, want het sportieve onrecht wat VV Dongen is aangedaan moet worden rechtgezet en daar moeten we ons allemaal van bewust zijn.

Niet alleen wij, maar zeker de spelers !!!

MAANDAG  25 APRIL 2011

De 2e helft van :

VV DONGEN      JULIANA '31 ( ruststand 2-1)

AANVANG            14.30 UUR

reageren : frank.van.heteren@home.nl