Voorbeschouwing OJC-Dongen
donderdag 14 april 2011 - 18:50

Voorbeschouwing OJC Romalen – VV Dongen

Nog voordat ik deze voorbeschouwing wilde gaan schrijven bereikte mij het bericht dat de overwinning van afgelopen zondag niet als geldig in de boeken wordt gezet en dat op 2e paasdag 25 april de 2e helft moet worden overgespeeld bij een stand van 2-1. Heel simpel : Artikel 24 en 29 van het reglement voorzien hierin en stellen dat een scheidsrechter een relatie-nummer moet hebben. Dhr. Treffers is geen lid en is dus niet gerechtigd geweest om te fluiten.

Juliana '31 treft in dit verband geen enkele blaam, sterker nog, wij zouden ook protest hebben aangetekend.Echter moet er wel een les voor alle betrokken partijen getrokken worden indien dit soort onvoorziene omstandigheden optreden. Maar goed, het leven gaat verder en de trein rijdt langzaam richting het einde van de competitie.

VV Dongen blijft op 29 punten staan en moet aanstaande zondag naar Rosmalen om daar aan te treden tegen OJC. De club die nog maar een paar weken geleden VV Dongen een zure nederlaag bezorgde, beleeft voor de 3e keer dit seizoen een mindere periode. Na de uit- overwinning bij VV Dongen van 1-2 heeft het in de laatste vijf wedstrijden en maar liefst vier verloren. De opmars en daarbij behorende  2e plaats op de ranglijst zijn compleet verdwenen en men staat nu op een 5e plaats met 33 punten uit 22 wedstrijden. Opmerkelijk was de 4-0 nederlaag tegen lantaarndrager Schijndel en het verlies van vorige week tegen de koploper UNA ( 5-2 ). Of het ligt aan collectief vormverlies of aan blessures en dergelijke weet ik niet, maar het staat vast dat OJC zich veilig wil spelen ten koste van VV Dongen.

De Geel- Blauwen daarentegen zitten in een ander vaarwater. Trainer Clemens Bastiaansen benadert elke wedstrijd als een finale en daar mochten we afgelopen zondag getuige van zijn. De gedrevenheid van het team sloeg ouderwets over op het publiek en er werd met veel meer vertrouwen en passie gespeeld dan de periode, die aan de overwinningen op UNA en Juliana '31 voorafging.

De uitspraak van de KNVB kan een tweeërlei effect hebben op het team. Of de teleurstelling is zo groot dat er onzekerheden gaan ontstaan, of het gevoel van revanche gaat opspelen. Revanchegevoel t.o.v. de uitspraak van de KNVB ( want de flow wordt onderbroken)  en revanchegevoel t.o.v. de thuisnederlaag, die VV Dongen leed tegen een ondertal van 10 man.

Vast staat dat de club leeft en dat uit zich in een groot aantal gebeurtenissen van de afgelopen weken. De oprichting van de KIDS club is er een van en het succes mag nu al ongekend genoemd worden. Een meer dan gezellige drukte, onder een stralende zon sierde afgelopen zondag ons sportpark en het begint erop te lijken dat VV Dongen “The Place To Be” wordt.

Ook de selectie liet zichzelf van een hele goed kant zien. Ze waren in grote getale aanwezig toen afgelopen zaterdag de E1 ( ongeslagen) kampioen werd. De helden vierden dit feest met de kinderen en het behoeft niet gezegd te worden dat dit Het Clubgevoel een enorme boost geeft !! Het houdt niet op, want dinsdag 12 april 2011 gaat de annalen van de club in als de dag dat VV Dongen gekozen werd als sportploeg van het jaar 2010.

Dit is meer dan terecht  en VV Dongen is misschien wel de amateur sportploeg van Nederland !

Voor mij wel.

In de wandelgangen heb ik ook nog mogen vernemen dat er een heuse wandelclub aan het ontstaan is. Mijn oudste broer Jan- Willem heeft drie weken geleden een prestatie van formaat geleverd door  wandelend naar de match UNA – VV Dongen te gaan. Maar liefst 45 kilometer liep hij in 8 uur. Nu gaat hij hetzelfde kunstje herhalen naar Rosmalen. De 36 kilometer krijgt hij gezelschap van Wim Bakker ( de vader van Koen Bakker ) en samen vertrekken ze om 07.30 uur bij de kantine.

De grote vraag die mij werd gesteld was deze : Zijn er nog enthousiastelingen die met deze heren willen meelopen ? Ze gaan ongeveer 6 kilometer per uur afleggen en volgens de kenners is de route prachtig om mee te maken.

Feit is wel dat door deze bedevaartstochten het team van Clemens Bastiaansen zijn prestaties heeft verbeterd ( ik ben niet zo bijgelovig, ik ga gewoon niet mee.......dan winnen ze ….). Geďnteresseerden kunnen zich op onderstaand mailadres aanmelden.

Gelukkig rijdt er ook nog een bus. Wanner u mee wilt rijden i.p.v. wandelen dan moet u op tijd in de kantine zijn, want de bus vertrekt om 12.15 uur sharp !

ZONDAG 17 APRIL  2011

OJC ROSMALEN       VV DONGEN