C3 als team naar zege in topper
zaterdag 16 april 2011 - 18:11

Vandaag een zeer belangrijke wedstrijd tegen sv Reeshof dat 3e staat en 7 wedstrijden op rij wist te winnen en in de najaarscompetitie ongeslagen kampioen werd. Dongen begon weer ouderwets sterk en binnen 5 minuten scoorde Janno uit een corner direct de 1-0. Een goed begin, maar de tegenstander had een ijzersterke linksbuiten en een goed voetballende ploeg. Dongen moest wat wennen, maar gaf geen kansen weg. Door felheid en inzet werd de tegenstander onder druk gehouden. Er kwamen wat kansen maar deze werden niet benut. Door 1 keer niet goed opletten kreeg de tegenstander een terechte strafschop van de uitstekend fluitende Cees Dirne; daar mogen sommige "thuis"scheidsrechters een voorbeeld aan nemen. De strafschop was een simpele prooi voor Max, de invalkeeper. En eigenlijk vanaf dat moment is Dongen niet meer in de problemen gekomen. Ook de wissels pasten goed in het team. Rust. Na rust was de verwachting dat de tegenstander nog feller zou spelen, maar Dongen was fel en had het meeste balbezit. De tegenstander kwam helemaal niet meer bij de goal van Dongen. Helaas misten de Dongenaren nog aardig wat kansen en bleef het tot het eind spannend. Het teamgevoel was langs de kant ook zichtbaar, want spelers vonden het zo goed gaan dat ze er niet persť inhoefden. En ook de spelers die alsnog voor de 2e keer gewisseld werden, bleven sportief richting de ploeg. Uiteindelijk wonnen Dongen dik verdiend en terecht met 1-0, tegen een moeilijke tegenstander.
Jongens een dik compliment voor het gehele team, inclusief gastspelers Dean en Max (bedankt dat jullie ons hebben geholpen)
Vandaag eindelijk weer de spirit en de felheid teruggezien in ons team. Dit vasthouden de komende trainingen en de wedstrijden.
de trainer