Meidenvoetbaldag
zondag 17 april 2011 - 12:29

VV Dongen-meiden op de Eerste Meidenvoetbaldag.

Met een compleet volgeboekt programma met ruim duizend enthousiaste jonge meiden kunnen de Eredivisie Vrouwen, Tijd voor Sport en Plan Nederland terugkijken op een geslaagde Meidenvoetbaldag. Alle acht betaald voetbalorganisaties uitkomend in de Eredivisie Vrouwen organiseerden samen met acht Tijd voor Sport-voetbalverenigingen clinics voor meiden verspreid over het hele land. Dat meidenvoetbal nog steeds aan populariteit wint, bleek uit de hoge opkomst; alle clinics waren ruim van tevoren volgeboekt. Een aantal meiden van vv Dongen waren aanwezig bij de dag georganiseerd door Willem II. Bij aankomst werd er meteen een shirt uitgereikt en na een warming-up, geleid door "onze" Marlou Peeters, werd begonnen met een aantal trainingsvormen. Alle meiden in Tilburg, 120 in getal deden fanatiek mee onder een stralende zon.Aan het eind van de dag werden ook nog de finales van de penaltybokalen (leeftijd 9-12 en 13-15) gehouden. Deze werd prachtig gewonnen door Lindsey van der Kaa uit de E6. Ze won hiermee een echte eredivisiebal met handtekening van alle Willem II dames en een wedstrijdarrangement voor Willem II tegen NAC. Al met al een bijzonder geslaagde dag die laat zien dat meidenvoetbal echt in de lift zit.

HEB JE ALS MEID ZIN OM TE VOETBALLEN, KOM DAN EENS PROBEREN BIJ DE MEIDEN VAN VV DONGEN.