Voorbeschouwing Dongen-Schijndel
woensdag 27 april 2011 - 17:01

Voorbeschouwing VV Dongen – SV Schijndel

Nog 3 wedstrijden te gaan ! Of worden het er meer ? VV Dongen is de laatste weken met een inhaalrace begonnen en dat leverde de ploeg geen windeieren op.9 punten uit 3 wedstrijden terwijl de periode daarvoor 7 punten werden gepakt uit 9 wedstrijden ! Door dit bizarre verloop nestelen onze jongens zichzelf op de ranglijst op de 4e plaats gedeeld met UDI '19.

In de 3e periode staat VV Dongen op een 4e plaats met 11 punten, net onder aartsrivaal VV De Valk, die een iets beter doelgemiddelde heeft. De 1e positie in de 3e periode wordt bekleed door Kampioen UNA, dus die telt al niet meer mee en 2e staat UDI '19 met 13 punten. Voor zover alle rekensommen, maar desalniettemin heeft VV Dongen alle kans om promotie- degradatie wedstrijden te gaan spelen voor een plaats in de Topklasse.

Volgens Ton Jansens ( Technisch Directeur ) moet de club/ ploeg altijd de uitdaging aangaan wanneer deze zich voordoet. Persoonlijk denk ik daar hetzelfde over, echter je moet jezelf altijd blijven afvragen of VV Dongen iets te zoeken heeft in de Topklasse. Maar dat laat ik over aan de echte kenners.

Op 2e paasdag wisten de heren de voorsprong op Juliana '31 professioneel over de streep te trekken en buiten deze overwinning was het bijzonder goed om te horen dat er veel publiek langs de kant stond : “Als je wint heb je vrienden !!”

De harde kern aan de overzijde van het veld hield me perfect op de hoogte van het gebeuren op het veld en waarschijnlijk was ik zo goed met de wedstrijd bezig dat ik precies op het moment van bellen het doelpunt van Jeroen Nagel meemaakte. Een kans van ( pak hem beet) ….0,001%.  Daardoor kon ik mezelf op mijn gemak voorbereiden op mijn optreden in de musical Jesus Christ Superstar. Achteraf had ik toch liever langs de kant gestaan, maar ja : afspraak is afspraak. Gelukkig kan ik de laatste 3 wedstrijden allemaal mee gaan maken en met mij hoop ik nog honderdenandere enthousiastelingen.

Het is weer genieten langs de kant en de jongens van Clemens Bastiaansen stralen weer dat ouderwetse vertrouwen uit. Heerlijk om zien en om mee te maken. Zo hoop ik dat er op zondag aanstaande wederom een voetbalshow wordt weggezet. De machine loopt gesmeerd en men weet elkaar weer te vinden.

Ik praat niet snel over individuele spelers, maar deze keer kan ik er niet omheen. Het is natuurlijk jammer om te lezen, dat de kans aanwezig is dat sterspeler Fatih Kamaci de club aan het einde van het seizoen kan gaan verlaten. Hij mag een aantal proeftrainingen gaan doen bij FC Den Bosch en natuurlijk hopen we voor hem dat hij daar zijn kwaliteiten zodanig tentoonspreid, dat ze hem een contract gaan aanbieden. En als dat zou gebeuren moeten we ons wel realiseren dat we met zijn allen een wel heel  unieke ervaring hebben mogen beleven, door zo'n fantastische speler in ons midden te mogen hebben. Fatih is onontbeerlijk de jongen die VV Dongen naar een hoger niveau heeft getild en als het aan mij zou liggen, hoop ik dat hij dat nog een paar jaar zijn super kwaliteit etaleert op Sportpark de Biezen. Helaas ga ik daar niet over, dat is iets waar hij zelf over beslist en we zullen daarom nog even moeten afwachten. In de tussentijd kunnen we hem nog zeker drie wedstrijden bewonderen.

Zondag speelt het team van Clemens Bastiaansen en Osman Erbas tegen degradant SV Schijndel. Het is te makkelijk om te zeggen dat deze klus wel even geklaard gaat worden, want er bestaat ook nog zoiets als “eer “. SV Schijndel speelde de afgelopen 10 jaar onafgebroken in de Hoofdklasse en is voor wat betreft de amateur voetballiefhebber een icoon in het amateurvoetbal.

De club is verschillende malen Kampioen van Nederland geweest en speelde tot drie jaar geleden mee in de top. Doordat de vereniging haar beleid drastisch heeft veranderd en meer in de eigen opleiding wil investeren heeft dat geresulteerd in een rechtstreekse degradatie, maar wel met opgeheven hoofd. Ondanks het gebrek aan ervaring lieten de mannen van Marc Schenning zich niet elke week naar de slachtbank leiden. Als je de resultaten onder de loep neemt zie je dat er meer winstpartijen hadden ingezeten

Het zijn weliswaar 13 verliespartijen, maar over het algemeen waren ze nipt. De 7 gelijkspelen hadden net zo goed winst kunnen opleveren, maar zoals eerder gezegd kan dat liggen aan ervaring. De “andere” Geel- Blauwen wonnen tot nu toe 3 keer, waarbij de 5-1 winst tegen VV De Vlak in het oog springt.

Deze overwinning is van nog niet zo heel lang geleden : 10 april. Daarvoor werd er gelijk gespeeld tegen UDI '19 en tegen Deurne, ook niet de eerste de besten. Het verlies van 2-0 tegen Juliana '31 op 17 april betekende het doek voor SV Schijndel in de Hoofdklasse B. Om de eer hoog te houden zullen ze zichzelf niet zomaar gewonnen willen geven en daarbij kunnen ze vrijuit voetballen.

Des te meer reden voor VV Dongen om bij de les te blijven, kijk maar naar Willem II tegen AZ vorige week.

ZONDAG 1 MEI 2011

VV DONGEN      SV SCHIJNDEL