Koninklijke onderscheiding voor Jan Oomens
zondag 1 mei 2011 - 11:37

De heer J.J.M. (Jan) Oomens

De heer Oomens ontvangt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligersactiviteiten, met name voor Voetbalvereniging Dongen (V.V. Dongen). Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau
.
De heer Oomens is sinds 1948 lid van V.V. Dongen, aanvankelijk als speler in de jeugdafdeling, maar vanaf zijn 17e in het eerste van V.V. Dongen. Als gevolg van een blessure moest hij met voetballen in het eerste stoppen. Vanaf die tijd vervulde hij een reeks van functies binnen de vereniging, zoals grensrechter, assistent-scheidsrechter, leider bij Dongen 2 en 3, jeugdtrainer en scheidsrechter bij de jeugd en de senioren. Daarnaast verricht hij nog veel hand- en spandiensten voor de vereniging, onder meer binnen de wekelijkse klussengroep. Bij uitwedstrijden vertegenwoordigt de heer Oomens vaak het bestuur.
Binnen de veteranenafdeling van V.V. Dongen heeft de heer Oomens tot zijn 63e actief gevoetbald, en vanaf 1972 tot heden is hij penningmeester van deze afdeling, alsmede grensrechter. Voor de veteranenafdeling organiseert hij nog steeds tal van activiteiten, zoals meerdaagse voetbaltoernooien, kaartavonden en loterijen.
Daarnaast is de heer Oomens voor zijn familie een belangrijke steunpilaar en heeft hij lange tijd de taak van mantelzorger op zich genomen. Bovendien is de heer Oomens, als bezorger en co÷rdinator van BNDeStem, een belangrijke schakel voor de krantbezorging in Dongen. De heer Oomens is voorgedragen door: de heer H.G.M. Oomens (broer).