Voorbeschouwing VV Dongen – DESK
donderdag 5 mei 2011 - 22:17

Eigenlijk is het onvoorstelbaar wat er nu gebeurd. Het einde van het seizoen nadert en VV Dongen is plotseling kanshebber om play-offs te spelen voor een plaats in de hoogste amateur voetbalcompetitie, de Topklasse.
Afgelopen zondag won VV Dongen voor de vierde keer op rij en schoof in het klassement op naar de 2e plaats. Ook in de 3e periode blijft het spannend, want VV Dongen is op gelijke hoogte gekomen met UDI  '19. Het doelsaldo van de Udenaren is beter, maar doordat VV Dongen op twee fronten strijdt voor de plaats in de nacompetitie kunnen we dat laatste gegeven verwaarlozen.

Het is zaak om de flow vast te houden tot en met 15 mei. Nog twee cruciale duels te gaan, waarin niet de minste tegenstanders worden bestreden.
Zondag 8 mei spelen de Kanaries tegen buurman DESK.  De Kaatsheuvelnaren verloren afgelopen zondag met 3-0 van OJC Rosmalen. Ondanks het mooie voetbal wat de heren op de mat legden, werd dit niet uitbetaald in resultaat. Met strijd en fanatisme won de Rosmaalse ploeg van trainer Dekkers.
Hij liet zich de uitspraak ontvallen dat hij in de nacompetitie graag wil spelen tegen UDI '19 en VV Dongen, omdat het voetballende teams zijn, die ook nog eens gesteund worden door een grote supportersschare.
Bij DESK daarentegen zijn ze druk aan het rekenen, want Ad van Seeters en zijn ploeg zijn nog niet helemaal gevrijwaard van nacompetitie, maar dan wel richting lijfsbehoud of 1e klasse.
Het is de omgekeerde wereld, die we zondag tot leven zien komen in de DERBY.

In de uitwedstrijd was VV Dongen niet bij machte om het klassenverschil in spelopvatting om te zetten in de volle winst. De Dongenaren verzaakten om strijd te leveren waar DESK liet zien over onderliggende krachten te beschikken.
Het team van Clemens Bastiaansen liep arrogant over het veld en  de spelers dachten tot twee keer toe dat de overwinning niet meer zou worden weggegeven. Maar DESK dacht daar  anders over en kwam tot twee keer toe terug uit een geslagen positie. De overwinning van 3-2 was meer dan terecht en de nederlaag was tevens voor VV Dongen de aanzet tot een sportief mindere periode.

Zo'n 4 maanden later ziet het er allemaal weer heel anders uit.
De perspectieven liegen er niet om en het geeft stof tot veel speculeren en dromen. Maar mij lijkt het beter om met beide benen op de grond te blijven staan en nog steeds van wedstrijd naar wedstrijd te gaan.
VV Dongen heeft nog iets goed te maken t.o.v. DESK, maar zo heeft DESK nog iets goed te maken naar zichzelf, en natuurlijk zijn er altijd gevoelens die zo'n DERBY spannender maken.
Voor Clemens Bastiaansen is het slechts een wedstrijd zoals zovelen. Hij benadert het duel in dezelfde context als de andere gewonnen wedstrijden en Ad van Seeters laat zich helemaal niet gek maken.
Iedereen kent zijn opdracht en zijn zichzelf bewust van de kansen en valkuilen die er liggen.
We kunnen het allemaal gaan meemaken op zondag 8 mei. LET OP !!! De aanvangstijd is om 14.00 uur ( twee uur ).

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt om 13.30 uur stil gestaan bij de jarenlange vrijwillige inzet van een echte Dongen-man. Wie dat is en hoe we dat gaan doen, blijft nog geheim. Eén ding is zeker, het wordt heel bijzonder! Dit mag u niet missen, dus zorg dat u op tijd bent!

Na de wedstrijd zal er in de kantine een feest losbarsten ( ongeacht de uitslag). De landelijk bekende zanger Vinzzent zal er voor gaan zorgen dat de sfeer tot grote hoogten zal stijgen.  Het optreden wordt mogelijk gemaakt door ESCADA, maar laten we hopen dat de spelers eerst hun supporters naar grote hoogten kan laten stijgen.

ZONDAG 8 MEI 2011

VV DONGEN   –   DESK

AANVANG            14.00 UUR

Zie voor meer informatie over de Hoofdklasse B op  http://hoofdklasseb.wordpress.com/