winst en verlies Dongen 2
donderdag 5 mei 2011 - 23:26

Voordat de beloftes van Dongen op donderdagavond in Tilburg moesten aantreden tegen Longa 2 werd er eerst op dinsdagavond nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen het eerste seniorenteam van de r.k.v.v. Emplina.
Emplina was in haar competitie (4e klasse) met glans kampioen geworden en greep de wedstrijd tegen de onze aan om nogmaals te tonen dat betreffende vereniging in de lift zit.
Zo werd er in voorgaande vriendschappelijke partijen nog éénvoudig gewonnen door Dongen, nu moest men uiteindelijk met een 3-1 nederlaag terug naar het Dongense, ondanks een 0-1 ruststand.
Dongen greep de wedstrijd aan om eens wat meer A junioren te testen en enkele andere wat meer speeltijd te laten maken, welke door het seizoen heen om uiteenlopende redenen te weinig speelminuten hadden gemaakt.

48 uur later trof men dus in Tilburg het team van Longa, Longa welke momenteel zeker is van nacompetitie om lijfsbehoud kon tijdens de gehele wedstrijd weinig inbrengen tegen het, bij vlagen, goed verzorgde positiespel van de Dongense formatie.
Met de 2-2 eindstand in de thuiswedstrijd nog in het geheugen was het doel nu toch echt om hier 3 punten mee te nemen.
Na 6 minuten spelen leek dat een heel makkelijk klusje te gaan worden want toen stond het al 0-2 (2e en 6e min.)
Dongen ging vanaf de 15 min. te nonchalant spelen en kwam geheel tegen de verwachting in op een 1-2 tussenstand, in het restant van de eerste helft was Dongen wel beter maar echte uitgespeelde kansen kwamen er niet meer.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat wij het spel weer moesten oppakken zoals de eerste 15 min en er zeker meer te halen viel.
Dat de eindstand uiteindelijk op 1-4 bleef steken was zelfs nog merkwaardig te noemen want kansen op meer waren er zeker.
Maar ja de 3 punten tellen weer, nu zal op 15 mei Dongen haar laatste wedstrijd spelen in dit huidige seizoen, dan staat nl. de thuiswedstrijd tegen kampioen Jeka op het programma.

Maar eerst zal  op 8 mei  door Dongen 2 er alles aan gedaan worden om bij de bijzondere huldiging om 13:30 uur massaal aanwezig te zijn en hierna Dongen 1 in hun strijd om nacompetie aan te moedigen.

svdl