C3 kampioen
zondag 8 mei 2011 - 12:01

Aanvulling op kort verslag.

Vandaag was het dan zover. De C3 kon na het najaarskampioenschap nu ook het voorjaarskampioenschap in de wacht slepen. Daarvoor moest men op bezoek bij Right Oh, waar in de najaarscompetitie thuis van verloren was met 1-3. De talrijk opgekomen supporters gingen er eens goed voor zitten, want de C3 kwam fel uit de startblokken. Dat leverde na 1 minuut al gelijk de 0-1 op via Janno (die de laatste weken veel scoort). Hierna ging Dongen door en enkele mooie combinaties leverden grote kansen op, maar werden niet benut. De tegenstander kon er af en toe uitkomen maar invalkeeper Joost hoefde niet in actie te komen. Door het missen van kansen, sloop er toch wat onzekerheid in de ploeg van Dongen. Zeker nadat Right Oh uit een corner gelukkig 1-1
maakte. Even was het zoeken maar snel pakte de ploeg het weer op. Een schitterende goals van Nick betekende 1-2 en valk voor rust maakte topscoorder Maikel 1-3 Rust. In de rust gewaarschuwd voor onderschatting en geadviseerd weer scherp te beginnen. Dat deed men dan ook. Binnen 10 minuten kopte Glenn (die op tijd fit was voor deze wedstrijd) schitterdend de 1-4 binnen. De wedstrijd was beslist en Right Oh kon geen vuist meer maken. Uiteindelijk liep Dongen uit naar 1-7 via Martijn en 2x Ron. De mooiste actie daarbij was die van Jasper, die als linksachter liefst 5 tegenstanders passeerde en de bal ook nog eens keurig aflegde.
Right Oh mocht vlak voor tijd nog iets terugdoen 2-7, maar na het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter kon het feest beginnen voor de terechte kampioen.
Jongens prachtig om te zien hoe jullie vandaag de kroon op je eigen werk hebt gezet. Door heel het seizoen keihard te werken als team hebben jullie jezelf en mij beloond.
Van de in totaal 20 competitiewedstrijden hebben jullie er 18 gewonnen en slechts 2 verloren met een doelsaldo van 112 doelpunten voor en slechts 18 tegen. Bovendien de 1/8 finale bereikt voor de beker. Kortom qua prestaties een uitstekend seizoen, maar nog belangrijker; jullie hebben je over het algemeen uitstekend gedragen en ook de steeds talrijk aanwezige ouders hebben zich als echte supporters gedragen (en zich verder niet met de tactiek of arbitrage bemoeit)
Nu nog een paar toernooien en dan zit het er weeer op
Dank U/jullie wel,
en misschien tot volgend seizoen