Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Dongen heeft nieuwe trainer
woensdag 15 juni 2011 - 19:32

1

Arie van der Zouwen trainer Dongen

Na een zoektocht van enkele weken heeft Dongen in Arie van der Zouwen (54) een nieuwe trainer gevonden.

De Dordtenaar tekende een contract voor één jaar bij de hoofdklasser.

Van der Zouwen is in het dagelijks leven docent aan het CIOS in Goes en werkzaam bij de voetbalbond KNVB waar hij trainerscursussen geeft. Hij volgt Clemens Bastiaansen op die na één seizoen Dongen alweer inruilde voor zijn jeugdliefde Willem II waar hij komend seizoen het beloften team onder zijn hoede neemt. Of de Dongense spelmaker Fatih Kamaci daar ook naar toe verhuist, is nog onzeker. Zijn belangenbehartiger Arie Treffers is nog in onderhandeling met de Tilburgers.

Dongen kwam bij Van der Zouwen terecht via een tipgever, zegt bestuurslid technische zaken Ton Janssens. "Hij is communicatief en didactisch sterk. Iemand die de goedkeuring draagt van de spelersraad en assistent-trainer Osmas Erbas. We zijn blij met hem."

De man die van Dongen een stabiele hoofdklasser moet maken, heeft een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal. Zo leidde Van der Zouwen VVGZ, ASWH en Strijen vanuit de eerste klasse naar de hoofdklasse. Verder werkte hij in het verleden als assistent onder Jo Bonfrère bij Al Wahda in de Verenigde Arabische Emiraten waar hij zelfs nog kortstondig hoofdtrainer was. Als klap op de vuurpijl is Van der Zouwen bondscoach van Hongkong geweest. Aan het begin van het afgelopen seizoen was hij kortstondig coach van tweedeklasser Dubbeldam. En nu wacht dus Dongen. "Het instapmoment is misschien niet gunstig, omdat de club de laatste jaren veel successen heeft gehad. Aan de andere is het een warme en ambitieuze club die staat voor aanvallend voetbal. Daar pas ik prima bij."

Bron: Stem 15-06-2011

Ook Sportkwadraat bericht over de aanstelling van Arie van der Zouwen: Artikel Sportkwadraat