Afsluiting seizoen C2
vrijdag 17 juni 2011 - 21:21

Mooie afsluiting C2 na fantastisch seizoen
Zaterdag 11 juni heeft de C2 de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld, bij deelname aan een internationaal toernooi in Nijmegen. Met een 3e plaats, prijs voor de beste speler en de sportiviteitsprijs werd terug gekeerd naar Dongen voor de afsluitingsavond.
Al vroeg in de ochtend (08.15 uur) werd vertrokken richting Nijmegen, de eerste wedstrijd stond gepland om 10.00 uur. Deze was tegen Juliana Malden en werd verdienstelijk gewonnen met 3-0, daarna was er even rust voordat de volgende wedstrijd gespeeld zou worden. Volop gelegenheid dus om eens bij de andere poule tegenstanders te kijken. Hierbij maakte het team van NEC een aardige indruk door hun tegenstander met 11-0 te verslaan in een wedstrijd van 20 minuten. Zij deden dit met één keer raken voetbal en waren hierdoor de beoogd poule winnaar in onze ogen. Even later was het tijd voor de 2e wedstrijd, deze werd gelijk gespeeld tegen sv Beuningen met 0-0. De keeper van hun wou geen medewerking verlenen aan een overwinning voor ons. Er waren wel voldoende kansen maar géén één bal wou in het net verdwijnen. De daarop volgende wedstrijd was tegen S.C.H. de zwakste tegenstander uit de poule, deze wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 5-0. Hierna moest het op genomen worden tegen de favoriet van de poule de C1 van NEC. De mannen waren erop gebrand om hiervan te winnen, met inzet en goed voetbal werd dit ook gedaan met 2-1. Na deze wedstrijd stonden we bovenaan in de poule om dit te blijven moest ook de laatste wedstrijd gewonnen worden. Deze was tegen het Duitse Tus ’07 Kranenburg, ook de Duitsers werden aan de zegenkar gebonden met 2-0 was de winst voor Dongen C2 dat hiermee poule winnaar werd in poule B.
In de kruisfinale werd gespeeld tegen de C1 (1e klasse) van FC Hoensbroek, het werd een spannende halve finale met veel inzet van beide kanten. Helaas lukte het niet om te scoren, dit deed FC Hoensbroek kort voor tijd wel. Wat restte was dus de troostfinale om de derde plaats. Hier mocht wederom aangetreden worden tegen NEC. Zou het de tweede keer ook weer lukken, jazeker met goed voetbal werd er nu met 3-1 gewonnen. Hierna was het wachten op de prijsuitreiking, de finale duurde wat langer vanwege verlenging en penalty’s.
V.V. Dongen C2 mocht de 3e prijs op halen van het Internationale Jan Weijers Jeugdtoernooi in Nijmegen. Maar naast deze mooie prijs werden er nog 2 zeer mooie prijzen gewonnen, alle team coaches mochten aangeven wie zij de beste speler en keeper van het toernooi vonden (buiten hun eigen team uiteraard). De titel voor beste speler was voor Donny Loonen, een prijs waar hij uiteraard zeer trost op mag zijn. De scheidsrechters hadden gedurende het toernooi punten gegeven voor de sportiviteit. Deze zeer mooie prijs was voor de C2 van Dongen
Na terugkomst in Dongen inmiddels 20.00 uur kon men meteen door voor de seizoenafsluiting met een geweldige barbecue bij trainer Frank in de tuin. Op deze gezellige avond hadden de trainers Ad en Frank voor iedere speler afzonderlijk nog een mooi woordje en herinnering. En werd het seizoen van begin tot eind nog eens doorgenomen. Er kan terug gekeken worden op een fantastisch, sportief, gezellig en geweldig mooi seizoen, met als hoogte punt het kampioenschap in de derde klasse. Daar was iedereen het roerend over eens.
Jongens het was een mooie groep, allemaal fijne vakantie en veel plezier en succes volgend seizoen.

“De staf”