A1 krijgt gevoelige tik
zondag 6 november 2011 - 11:40

Vandaag staat de lastige uitwedstrijd tegen Rijen A1 op het programma. Rijen heeft vorig jaar thuis laten zien dat een moeilijke ploeg is om te verslaan. Met alle geluk van de wereld werd destijds de overwinning binnen gesleept. Van onderschatting kan dus geen sprake zijn.
Gesterkt door een goede reeks overwinningen en nog geen verliespartij gaan we gemotiveerd aan de wedstrijd beginnen.
De eerste 15 minuten maken we onze status op de ranglijst waar. We hebben de regie in handen.
Na wat halve kansen komt na een splijtende pass onze vleugelspits in stelling en gaat alleen op de keeper af. vv Dongen komt voor met 1-0.
Na enkele minuten krijgen we een indirekte vrije trap tegen. De reden waarom de scheids deze geeft is ons tot op heden een raadsel.
De vrije trap wordt er wel in geknald. Stand 1-1.
Het blijkt achteraf een breekpunt in de wedstrijd te zijn. We verliezen stukje bij beetje de grip op de wedstrijd. Veel onderbrekingen, rommelig fluiten en veel balverlies is steeds meer in ons nadeel dus voordeel voor Rijen.
Na de rust wordt het spel er niet beter op. We hebben dan wel meer balbezit maar komen niet terug tot ons spel.
De tijd loopt door en Rijen leunt achterover. Zij zijn tot dat moment met 1-1 tevreden.
Het spel wordt grover en de scheids heeft een regen aan gele en 2 rode kaarten nodig om de zaak op de rails te houden. Ze vallen dasn wel aan beide kanten maar schijnbaar hebben wij hier het meeste last van. We laten ons totaal ut de wedstrjd halen en vergeten ons spel te spelen.
Rijen ruikt in de laatste 15 minuten toch hun kans. Omdat wij meer ruimte moeten weg geven komen bij hen de kansen. Dit leidt tot 2 grote kansen. We houden nog stand.
Langs de kant komt het besef dat we met 1-1 nog niet eens zo slecht weg komen.
Het collectief van Rijen is beter.
Uiteindelijk valt het vonnis in de laatste minuten van de wedstrijd.
Een vrije trap die op een wonderbaarlijke manier en totaal onnodige manier erin vliegt.
De kater en frustratie is na de wedstrijd groot.

Met een hoop gele en 1 rode kaart is het gelukkig maar 5 stille kilometers naar huis.
Volgende week komt Unitas op bezoek. Een goede gelegenheid om de koers die voor deze wedstrijd gevaren werd weer op te pakken.