vv Dongen F1-vv Oosterhout F1
zondag 9 april 2006 - 18:53

Kampioene olé olé, kampioene olé olé!!!!!! Heel goed gedaan jongens. Na 8 wedstrijden op rij gewonnen te hebben zijn we vanmorgen kampioen geworden. De thuiswedstrijd tegen vv Oosterhout F1 werd overtuigend gewonnen. Oosterhout was nog de enige concurrent voor de titel. Voor de wedstrijd hadden de jongens er heel veel zin, sommige stonden al om 8 uur klaar met een ingepakte tas om te vertrekken naar Dongen.

Op een niet zo'n hele mooie lente dag begon de wedstrijd om half 10. De eerste minuten moesten onze jongens eerst de zenuwen wegspelen. Na een paar minuten ging het al iets beter lopen. Het was een rommelig begin van de wedstrijd en we kregen het balletje niet lekker rond, zoals het de voorgaande wedstrijden wel goed ging. Toch kwamen we op de helft van de eerste helft op voorsprong. Een corner werd goed ingeschoten en de keeper van vv Oosterhout kreeg hem niet goed weg en de bal verdween in het doel. We gingen eindelijk een beetje druk naar voren zetten. Toch bleven we de bal zomaar wegschieten en werden er weinig acties gemaakt. Net voor rust konden we onze voorsprong verdubbelen en gingen we met een goed gevoel de kleedkamer in.

In de rust hadden de jongens het er al over wie de champagne mocht ontkurken en wie ze allemaal onder de douche gingen zetten. Dat bleek niet de ideale voorbereiding op de tweede helft.

Oosterhout kwam beter uit de kleedkamer en profiteerde van onoplettendheid in onze achterhoede. Na een intikkertje van dichtbij kwamen de oosterhouters terug in de wedstrijd en was het weer spannend. Oosterhout rook kansen en zette aan voor de gelijkmaker. We konden maar niet het verlossende doelpunt maken. Onze keeper hield ons nog een aantal keer goed op de been. Enkele schoten hield hij er goed uit. Eindelijk viel dan het verlossende doelpunt. Een mooie actie werd goed afgerond en het gat was weer 2 doelpunten. Toen ging het weer lopen aan onze zijde, we gingen weer als vanouds spelen. Het balletje ging rond en er werden weer acties gemaakt. Je zag dat Oosterhout daar moeite mee had en we konden uitlopen naar 4-1. Nog was het feest niet afgelopen, het werd kort voor tijd ook nog 5-1. Maar het slot was voor een van onze verdedigers, die 1 minuut voor tijd verwoestend uithaalde en de bal in de kruising zag verdwijnen, een mooi slot van de wedstrijd.

En toen floot de scheidsrechter af en was het groot feest op het veld. De supporters die ons heel de wedstrijd aangemoedigd hadden, mochten hun jonge helden komen feliciteren. Na de penaltyreeks werden de champagneflessen geopend en ging het feestje nog even door. Na een fotoreportage en een aantal buikschuivers gingen ze richting douche's. De trainers en leiders hadden zich er op voorbereid dat ze onder de douche werden gezet. Uiteindelijk is alleen de leider onder de douche gezet.
In de kantine kregen ze allemaal nog lekkere frietjes en snacks. Jongens heel goed gedaan. Maar we gaan nu natuurlijk ook proberen om de resterende 2 wedstrijden winnend af te sluiten.

Groetjes de trainers.