De geschiedenis herhaalt zich voor de A1...
zaterdag 14 april 2012 - 20:15

Geschiedenis herhaalt zich…

We gaan de absolute slotfase van de competitie in. Drie duels voor het einde staat de A1 er prima voor. Drie punten bedraagt de voorsprong op concurrent TSC en op de laatste speeldag staan beide ploegen nog tegenover elkaar. Vandaag komt Rijen A1 op bezoek. De enige ploeg die de A1 dit jaar een competitienederlaag bezorgde. In november liet de A1 zich toen afbluffen en speelde het zichzelf uit de wedstrijd nadat er in de beginfase niks aan de hand was. In april zou het niet veel anders gaan….

Het begin is voor de A1. Voetballend zoekt de thuisploeg naar een gaatje in de defensie van Rijen. In de 11de minuut anticipeert onze buitenspeler goed op een lange uittrap en rondt knap af: 1-0. Bij Rijen hoef je niemand te motiveren wanneer ze tegen Dongen moeten spelen. Maar voorlopig is er voor de A1 weinig aan de hand, na 20 minuten wordt de voorsprong verdubbeld. Van dichtbij kan onze spits de bal binnenschieten. Tot zover het goede deel van het verslag/wedstrijd. Maar net als in de uitwedstrijd scoort Rijen via een vrije trap (dichtkeer van buiten de 16-meter). Het is het startsignaal voor de gasten om er een schepje bovenop te doen en het eindsignaal voor de A1 om te blijven voetballen. De 2-1 blijft tot aan de rust staan, maar de A1 weet niet meer te overtuigen.

De tweede helft. Voor zover Rijen nog geen hoop had op een positief resultaat, kregen ze dat 2 minuten na de rust wel. Na een uitbraak kan een speler, volledig vrij, de bal binnenschieten. De inzet aan de kant van Rijen blijft onverminderd en de A1 is zichzelf niet meer. En jawel, er zijn nog meer overeenkomsten met de heenwedstrijd: de scheidsrechter. De beste man floot warrig en inconsequent. En opnieuw weet alleen Rijen hier mee om te gaan en ergert alleen de A1 van Dongen zich aan hem. Overigens: als we naar de kansenverhoudingen kijken, had het geen 2-2 moeten staan, maar 7-3. Maar de scherpte ontbreekt duidelijk in de afronding bij de A1. Als een van richting veranderde voorzet simpel door een Rijen-speler binnengetikt kan worden, is het drama compleet. Er zijn dan nog 20 minuten te spelen, en daarin worden opnieuw diverse kansen gecreëerd, maar niet benut. Opnieuw deelt de A1 van Rijen een enorme tik uit.

Zoals eerder gezegd: de wedstrijd verliep volgens een droomscenario voor Rijen. Aanvankelijk was de A1 ‘heer en meester’, maar aan 1 doelpunt hadden de gasten wéér genoeg om de A1 van zijn stuk te brengen en nooit meer zichzelf te zijn en verprutste de A1 de nodige kansen.. Erg jammer, maar voor wie van een spannende competitie houdt, is het een prachtige uitslag. TSC en Dongen gaan nu gezamenlijk met 54 punten aan de leiding. Volgende week moet de draad weer op worden gepakt: Unitas’30 is de tegenstander ín Etten-Leur.