E-F Toernooi 13 mei 2006
dinsdag 16 mei 2006 - 21:26

Geweldig toernooi bij v.v. Dongen.

Zaterdag 13 mei 2006 werd bij voetbalvereniging Dongen het zgn. F en E toernooi georganiseerd. In de morgen stond het F toernooi op het programma. Zowel eerste jaars F jes als tweede jaars F spelers kwamen aan hun trekken. Het deelnemers veld bestond uit verschillende verenigingen uit diverse windrichtingen. Bij de eerste jaars F ging de uiteindelijke overwinning naar het team van Sarto F7 die met de kleinste overwinning ( 1 – 0 ) winnaar werd tegen sc’t Zand F12. De teams F5 en F7 van vv Dongen speelde tegen elkaar om de 5e en 6e plaats, hier was de F7 de baas met 3 – 1. Als rode draad liep door dit toernooi de penalty bokaal. Deze werd in de wart gesleept door het team van Dongen F5. Tegelijkertijd speelde ook de 2e jaar F teams met acht deelnemers om de grote prijzen. De finale was een Dongens onderonsje. Het team van Dongen F1 bleek te sterk voor Dongen F3. Ook hier was er een penalty bokaal die ging naar Dongen F1. Dit toernooi werd gesponsord door van Riel Hyundai autobedrijven Breda en Oosterhout.

Na de middag was het de beurt aan de E spelers. Dit toernooi kende als hoofdsponsor Medifit uit Breda. Bij de eerste jaar E ging de grootste beker mee naar Waalwijk, omdat WSC E3 de beste bleek in de finale tegen het team van sc’t Zand E8. De beslissing om de 3e en 4e plaats moest komen uit strafschoppen. Het team van Dongen E4 was hier in beter dan het team van Dongen E3 zodat David hoger eindigde dan Goliath. Het team van Dongen E3 was wel de beste bij het nemen van de stafschoppen zodat deze prachtige bokaal in Dongen bleef. In de finale van de tweede jaars teams stond het team van Dongen E2 tegen de E1 van SCO. In een prachtige en spannende finale moest Dongen het hoofd buigen voor het team uit Oosterhout. Met een 1 – 0 nederlaag moest Dongen genoegen nemen met een geweldige tweede plaats. Dongen E1 kwam ook op het podium zij haalde een derde plek. De penalty bokaal ging naar Tilburg. Het team van RKTVV was hier de beste.

Onder grote belangstelling werden beide prijsuitreikingen vakkundig gedaan door het organisatie comité . Kees van Dongen die de steun had gekregen van twee dames Manja Elie en Katinka Gerrits was er weer in geslaagd om een prachtige dag weg te zetten voor zo’n 340 kinderen. Hij bedankte de mensen van de kantine, de heren scheidsrechters de E.H.B.O.’ers, de dames die de pannenkoeken bakte en tot slot de terreinmeester Tinus de Man. Na afloop van de prijsuitreiking werd Kees verrast door de dames die hem een ware Champagne douche bezorgde.

Al met al een fijne dag die mogelijk was gemaakt door grote inzet van vele en geweldige ondersteuning door heel veel sponsoren. Hier geld nog een woord van dank aan Frigolanda voor het beschikbaar stellen van de ijsjes en van den Noort voor het sponsoren van de pannenkoeken.

verslag :kees van Dongen

foto,s :jozef oomens