Dongen verliest interland
dinsdag 23 mei 2006 - 10:28

Dongen veteranen verliest interland van BelgiŽ

Het Nederlands Dongen veteranen elftal heeft zaterdag 20 mei in Genk de voetbal interland tegen BelgiŽ verloren. Na een ruststand van 3-2 liepen de rode duivels in de tweede helft uit naar een 6-2 overwinning.

De wedstrijd begon om 16.48 op het onlangs gerenoveerde gemeentelijke sportpark. Na opkomst uit de catacomben klonken de volksliederen uit de (auto) speakers. Het ruim opgekomen publiek zong uit volle borst mee. De kleur oranje omringde het veld.

Dongen begon verzadigd aan de wedstrijd. Dat had wellicht te maken met de borden spaghetti die de Belgen net voor de match aan ons serveerden. Desalniettemin kreeg Nederland in de beginfase de nodige kansen. Door omstandigheden moesten enkele vaste Waarden (C van de) verstek laten gaan, maar de opengevallen plekken werden goed ingevuld. Met name Toon van Hoppe en Toon Leemans stonden hun mannetje en zijn jongens met toekomstperspectief.

Na afloop van de wedstrijd mocht Nederland de tweede prijs in ontvangst nemen. Het werden nog enkele leuke uurtjes voordat het personenbusje ons terug naar Nederland bracht.

door: Jan van Boxel