Seizoen lagere elftallen
maandag 12 juni 2006 - 09:52

LE REPORT

Berichten van de lagere elftallen

Het LE Report geeft het doen en laten van de Lagere Elftallen weer. De lagere elftallen zijn de teams Dongen 4 t/m Dongen 8: in totaal 80 leden die op zondagen het grootste deel van onze vereniging vertegenwoordigen.

Seizoenseinde

Ook voor de lagere elftallen zit het seizoen 2005-2006 erop. Geen kampioenschappen en geen degradaties. Wel een seizoen dat prettig, sportief en met enthousiasme is verlopen.

Goede reeks

Maarten Wijsen is de laatste 11 jaar leider / keeper van Dongen 4. Afgelopen jaar is Jan Andries officieel ingeschreven als zijn compagnon. Het team is het seizoen voortvarend begonnen. Een reeks van 5 achtereen gewonnen wedstrijden roept kampioensgeluiden op. Maar hoogmoed komt voor de val en dat gebeurt ook hier. Later in het seizoen kijkt Dongen 4 zelfs meer naar beneden dan naar boven. Het spelersaantal laat dan soms te wensen over. Na een wisselvallig seizoen eindigt het team op een 10e plaats.

Penalty’s

Marnix Verhoeckx is de grote leider van Dongen 5. Als niet voetballer weet hij de spelers van het team in het gareel te houden. De hulp van medeleider Thijs Bardoel is daar nauwelijks bij nodig. Dat komt goed uit omdat laatstgenoemde beter op het veld uit de voeten kan. Het team speelt na de promotie voor het eerst in de reserve 4e klasse (hetzelfde niveau als Dongen 3 en Dongen 4). De prestaties zijn niet geweldig en vanaf het begin wordt degradatievoetbal gespeeld. Als degradatie echt dichtbij komt, ondergaat het team een gedaanteverandering. De laatste wedstrijden worden gewonnen en in de beslissingswedstrijd tegen DVVC 2 wordt na penalty’s het behoud van de 4e klasse veilig gesteld.

Aanvulling spelers

Leider John Paul Verkooijen van Dongen 6 speelt dit seizoen slechts beperkt in zijn team. De lichamelijke gesteldheid laat niet meer toe. Medeleider en leeftijdsgenoot Ben Akkermans maakt wel zijn wedstrijden vol. Samen zorgen ze wekelijks voor aanvulling van de matig gevulde spelerslijst. De competitiestart is niet denderend. Naarmate het seizoen vordert, stijgt de plaats van Dongen 6 op de ranglijst. Aan het eind is het resultaat een zevende plaats (dat is bovenaan in het tweede rijtje).

Leider / keeper

Piet van Dal leidt het keurkorps van Dongen 7. Hij vormt in deze een standvastig koppel met keeper Dirk Jan in het Groen. Beide weten ze het team op het juiste spoor te zetten, wat tussentijds zelfs resulteert in een hoge rangschikking. De vele trainingsuren lijken vruchten af te werpen. Het lukt echter niet om dat niveau vast te houden. In de eindlijst is een 7e plaats veroverd.

Generaties

Michael Kieboom is leider van Dongen 8. Het team bestaat uit een jongere en een oudere generatie. Voor de doorstroming is het dus prettig dat Stijn Vrijhoeven medeleider wordt. Dongen 8 komt niet goed uit de startblokken. Gaandeweg komen er echter wat spelers bij, wat na een tijdje het gewenste resultaat oplevert. Vermeldenswaardig zijn de partijen tegen Blauw Wit ’81: uit verloren met 11-9 (wel met 4-7 voor gestaan) en thuis gewonnen met 8-3. In de eindrangschikking heeft Dongen 8 de 7e stek.