Dongen E1 wint E-pupillen toernooi
dinsdag 15 augustus 2006 - 22:16

VV Dongen E1 wint E-pupillen toernooi in Doornspijk

Na een lange zomervakantie met volop warm zomerweer was het weer de hoogste tijd voor de start van het voetbalseizoen. Veel spelers hadden daardoor al weken geen bal meer aangeraakt. Enkele spelers van VV Dongen E1 hadden al wel op 8,9 en 10 augustus flink getraind tijdens de KNVB-voetbaldagen.

Maar volgens de technische staf was dat was niet voldoende en daardoor werd er deelgenomen aan een toernooi van DSV’61 in Doornspijk. Dat dorp leek net achter Amersfoort te liggen maar was toch nog een stief halfuurtje verder.

Het toernooi startte zéér voortvarend doordat er al binnen 10 minuten na aankomst op het terrein gestart moest worden met de eerste wedstrijd. Even schakelen dus en daardoor begon de E1 toch wat te afwachtend. Het initiatief lag volledig bij DOVO die daardoor ook de meerderheid van de kansen kreeg. Gelukkig voor de E1 bleef het 0-0 door ondermeer het sterk keepen van Max Trommelen (de vervanger van vaste keeper Stan van den Bliek die nog op vakantie was). Het toernooi was een halve competitie zonder finales en de ploeg die na vier wedstrijden bovenaan stond was meteen toernooiwinnaar. Enigszins twijfelend over hoe al deze ‘vreemde’ tegenstanders speelden, startte de E1 in de tweede wedstrijd wel beter. Al snel bleek dat er een veldoverwicht was echter doelpunten bleven nog uit. Scoren en winnen werd nu steeds belangrijker gezien de poulestand. Uiteindelijk wonnen we met 2-0 door twee goede doelpunten van Luuk Milbou. Dat was een lekkere opsteker en daarna liep de derde wedstrijd alweer een stukje beter.Dit keer ook doordat met het vertrouwde 8-tal in een “1-2-3-2 opstelling” de combinaties veel beter liepen dan met het onbeminde 7-tal. 3-0 werd het door doelpunten van tweemaal Bas van der Kemp en eenmaal Erdem Uzun. De laatste wedstrijd moest daarna ook gewonnen worden en dan nog was het afwachten wat DOVO (de ook nog ongeslagen tegenstander uit de 1e wedstrijd) zou doen. Met veel druk op de goal van DSV’61 (de organiserende vereniging) ging uiteindelijk de “zoveelste” corner er fantastisch in door een kopbal van Rick Pijnenburg. Uitslag 1-0. En toen kwam het lange wachten op de wedstrijd van DOVO. Als DOVO zou winnen dan werden we op doelsaldo 2e. Echter het onverwachte gebeurde; DOVO verloor de laatste pot en de E1 werd ongeslagen winnaar van het toernooi. Alle spelers uit hun dak en met een mooie beker “in de tas” terug naar Dongen. Een mooie start van het voetbalseizoen voor Dongen E1.