B2 vier tegen, vijf vr, net genoeg!
zaterdag 27 april 2013 - 19:22

De week na behalen kampioenschap. SCO/Tofs B2 vandaag thuis. Vier man met al een wedstrijd in de benen. En SCO/Tofs komt voor met 0-1, Dongen loopt uit tot 4-1, maar met de felle wind in de rug blijft SCO erin geloven. Een ongelofelijke 5-4 eindstand nadat in de hele competitie vooraf maar 11 tegendoelpunten werden gencasseerd. Bizar, maar wel drie punten.

De dag na het kampioenschap was het de vraag of Dongen zich weer op kon laden tegen SCO/Tofs die zesde staan en de laatste periode veel punten pakken. De eerste kans is voor onze B2 als Janno op Rik van Opstal passt die mikt, maar de keeper redt knap ten koste van een corner. De tegenstander uit Oosterhout is scherper en jaagt rond de 16 en Dongen reageert te slap; de 0-1 wordt binnengetikt. Echter al snel uit een corner een mooie kopbal van spits Rik voor de 1-1. En weer een grote kans voor SCO, Rob moet komen en de bal wordt langs hem gelepeld maar ook net langs het doel. Dan wordt het spelletje latje schieten. Eerst Martijn die zijn bal via verdediger en paal naast ziet gaan. En uit een vrije trap zet hij Rik op rand 16 voor de goal maar die raakt de lat. Na een poging van de tegenstander die over gaat weet Rik weer de keeper op zijn weg. Wel raak is het als uit een corner van Ron de bal uit de kluts door Janno tot 2-1 wordt binnengeschoten. En Thije weer op de lat. Zo ook Daan uit zijn vrije trap die vanaf 25 meter boven de keeper via de lat binnenschiet voor de 3-1. Net voor de rust een rare kans voor SCO als Martijn uitglijdt, maar een doelpoging wordt nog voorkomen.

In de tweede helft fel wind tegen, dat zal nog gevolgen geven. Maar niet bij de voorzet van Bas strak op een meter voor het doel en door Rik of een verdediger wordt het 4-1. En steeds meer begint SCO met de lange bal naar voren. Bij een vrije trap recht voor het doel zonder muur wordt naast geschoten. Rob moet even later nog enkele malen redding brengen op meerdere pogingen op zijn doel. Echter als de linkshalf uit de rug wegloopt, komt de keeper te laat uit en staat het plots 4-2. Dan volgt het discussiemomentje van de wedstrijd. Een schoolvoorbeeld van buitenspel. Nog even voor de supporters uit Oosterhout. De aanvaller op anderhalve van de achterlijn schiet achter de keeper langs op goal, de bal dreigt erin te rollen, maar de spits die al op een halve meter voor de doellijn opgesteld staat zet zijn tenen ertegen; die had eraf moeten blijven want nu is het buitenspel. De grensrechters hadden het druk want er waren vandaag meerdere spelers die de buitenspelregel nog eens goed door moeten nemen.
De aanvallen van Dongen zijn schaarser dan in de eerste helft, maar op de pass van Daan sprint Janno naar de keeper en door zijn benen wordt het 5-2. En dan de invloed van de wind op de laatste twee doelpunten. Bram laat de harde bal lopen voor de keeper, maar de middenvelder van SCO/Tofs geloofd erin en tikt binnen voor de 5-3. En weer een te harde bal, de keeper komt niet danwel te laat en het staat 5-4, met nog n minuutje te spelen. Zou het nog nee geen kansen meer en de drie punten blijven in Dongen. SCO/Tofs B2 was vandaag veel beter dan de heenwedstrijd en weet onze normaal solide verdediging maar liefst 4 keer te verschalken.

Robin van de B4 bedankt voor de hulp, goed gevoetbald. En de B2 met meerdere blessures (knie Michael, meniscus Rick, hoofd Bram, enkel Jimmy) had vandaag een harde dobber aan deze voorlaatste wedstrijd.