Instructie wedstrijdformulieren
maandag 28 augustus 2006 - 19:33

De KNVB heeft dit seizoen in het kader van de invoering van de spelerspas een aantal wijzigingen doorgevoerd m.b.t. het invullen van de wedstrijdformulieren. De belangrijkste wijzigingen staan hieronder vermeld:

• Wisselspelers vooraf op wedstrijdformulier vermelden.
    Indien wisselspelers voorafgaande aan de wedstrijd aanwezig zijn, moeten zij op het formulier vermeld worden. Indien wisselspelers pas later aankomen moeten de gegevens na afloop worden ingevuld. Indien wisselspelers daadwerkelijk zijn ingevallen dient de scheidsrechter na afloop van de wedstrijd middels het plaatsen van een ' * ' aan te geven dat deze speler daadwerkelijk is ingevallen. Helaas zijn de wedstrijdformulieren niet tijdig aangepast aan dit nieuwe reglementsartikel.
  • Ondertekening wedstrijdformulieren
    A-categorie (Sen 1 - Sen 2 - A1 - B1 - C1 - D1)
    Beide aanvoerders dienen voorafgaand aan de wedstrijd nadat de scheidsrechter de visuele controle van de spelerspassen heeft uitgevoerd het formulier te ondertekenen. Vervolgens dienen beide aanvoerders na afloop van de wedstrijd (nadat de scheidsrechter de spelerspassen van wisselspelers heeft gecontroleerd) naast hun reeds geplaatste handtekening het formulier nogmaals te paraferen.
    B-categorie (overige senioren, dames, A, B, C en D-teams)
    Het districtsbestuur van Zuid I heeft een besluit genomen, dat in de categorie B de formulieren niet persť door de aanvoerder getekend hoeven te worden. Een elftalleider of bestuurslid kan het wedstrijdformulier ook ondertekenen.
  • Wedstrijdverzamelformulier E-F pupillen
    Voor de E en F categorie moeten m.i.v het seizoen 2006-2007 de uitslagen op een verzamelformulier worden ingevuld; de leider van het uitspelend team moet de uitslag voor accoord paraferen.
    Leiders van Dongen teams die uit hebben gespeeld moeten de uitslag ook nog wel melden aan de wedstrijdcoordinator bij v.v. Dongen of melden aan de wedstrijdsecretaris van v.v. Dongen.

Met sportieve groeten,

Jan Laurijsen