A2 overklast A1 Oosterhout
woensdag 27 augustus 2014 - 23:05

Op de woensdagavond is de A2 compleet tegen de thuisploeg Oosterhout A1 op het nieuwe complex aan de weststadweg.. Ondanks de natte voorgaande dag was het veld prima bespeelbaar. En liet de A2 zien een veelzijdige ploeg te zijn. Prima verdedigen tegen een felle thuisploeg. En een hardwerkend middenveld en een sterke aanval zorgt zo voor een eindstand van 1-5.

De tweede oefenwedstrijd was de tegenstander veel feller dan afgelopen zaterdag. Een snelle balcirculatie van beide zijden zorgt voor snel spel, felle duels en de beste kansen voor de A2 van Dongen. Oosterhout kan vaak opstomen met een sterk en goed combinerend middenveld, maar komen zo nauwelijks tot echt grote kansen. Steeds was de verdediging er wel met een voetje voor. En de jongens van de A2 krijgen wel de kansen en ook de doelpunten bij de matige keeper en een steeds slechter terugverdedigend Oosterhout.
Een snelle aanval over meerdere schijven naar voren en Tom tekent 0-1 aan. En uit een vrije trap nadat Jimmy fel aan zijn shirt getrokken wordt terwijl hij op snelheid ligt, wordt door Ron via de keeper binnengeschoten; 0-2. De scheids tolereert heel veel zoals het moment dat Tom in de 16 onderuit gehaald wordt nadat hij tussen drie man doorslalomt. Oosterhout dringt daarna verder aan en uit een corner wordt zomaar vrij ingekopt en verdwijnt de bal via de paal in de goal voor 1-2. Een grote kans van Tom wordt even later afgevlagd.

En in de tweede helft weer een effectief Dongen. Janno snel via rechts zet voor, wordt half uitverdedigd, maar Tom in de draai goed voor 1-3. En even later schiet Janno beheerst de 1-4 binnen. En ook daarna kansen voor Dongen terwijl Oosterhout herhaaldelijk sterk spel laat zien op het middenveld. Bass draait wat in de 16 van de tegenstander en tilt de bal op de lat. Rik hard op de winkelhaak na een teruglegbal van Niels. Wat frustratie bij de thuisploeg zorgt voor wat gevaar voor de benen, maar Dongen blijft goed staande en benut de ruimte die Oosterhout achterin weggeeft. En als Rik met Niels fel storen, de bal veroveren en beheert 1-5 maakt door eerstgenoemde. En terugkijkende weet Oosterhout weinig echter kansen te creŽren. Bram laat zich nooit omverlopen, Jasper staat telkens weer op de goede plek en Thije, Janno, Bas en Ron verdedigen nuttig mee, zodat het laatste schot vaak geblokt kan worden door Rick of Martijn.
Dongen; een goede wedstrijd, succes in de beker en de competitie.