A2: Als gas gegeven wordt… winst
zaterdag 6 december 2014 - 16:47

4Thuis tegen ’t Zand A2 op een mooie zaterdagmiddag zonder de hoofdtrainer speelt de A2 niet super, maar bij vlagen goed spel en na een 4-1 ruststand staat het op het eind 7-1. Gewoon netjes.

Dongen begint wat slapjes tegen de nummer acht van de competitie. Na een inspannende novembermaand niet zo verwonderlijk, maar als de inzet matig is dan is dat het spel ook. Zo ontstaat de eerste kans voor ’t Zand, maar Tom redt goed met de voeten. Wat kleine kansjes voor Dongen via Jimmy en Janno, maar pas na circa 20 minuten valt een voorzet van Niels op 5 meter voor het doel en Rik springt erin, botsend met de keeper en de bal stuit de goal in. Of Tom die bal net wel of net niet raakte; het staat 1-0. En in minuut 27 is een mooie crosspass van Thije die Tom met de borst goed meeneemt en wijkt uit naar de linkerkant, zijn tegendraads ingeschoten bal betekent 2-0.
Een foutje van de verdediging maakt dat dwars door het middel de spits van de gasten doorkomt, onze keeper Tom nog bijna redt maar dan staat het plotseling 2-1. Niet dat Dongen ondersteboven raakt, want rustig blijft Dongen op de ingeslagen weg doorgaan. En als Janno overal doorheen loopt gaat zijn gemikte bal in het zijnet. Dat had meer verdiend. Maar wel raak als Tom en Rik voorin verwarring strooien en eerst Bas hard over schiet maar later een bal van Tom de bal met een teentje bij Rik recht voor het doel krijgt en simpel wordt de 3-1 aangetekend. Uit een ingooi gaat Bas diep, geeft scherp voor en Ron kruipt voor zijn man en tikt de 4-1 binnen.

Na de thee gaat het gezapig door. Publiek verveelt zich, hebben betere wedstrijden gezien. Een kans voor ’t Zand, vrije trap op randje 16 duikt Tom er knap uit. Thije speelt prima als voorstopper tegen de fanatieke spits en kan regelmatig mee opbouwen. En pas als het laatste kwartier aanbreekt geeft Dongen weer gas. Niels strooit verwarring, pikt de bal van de laatste man af en zijn voorzet lijkt voor het inschieten voor Rik, die ziet de keeper op hem af komen en zijn overstapje wordt mooi door Jimmy binnengetikt voor de 5-1. En terwijl de verslaggever nog aan het noteren is maakt Bas de 6-1. Commentaar vanaf de zijlijn; mooi doelpunt. En in die fase geeft Dongen de gasten geen lucht. Die zijn maar met 11 man gekomen en worden overlopen, kunnen de bal niet meer kwijt. Na storen werkt Ron de bal net over de goal en na een breed gelegde bal van Rik op de geheel vrijstaande Ron schiet hij te gehaast huizenhoog over. Voor het laatste doelpunt komt het op precisie aan. Jimmy jaagt op en Rik onderschept, legt mooi strak breed tussen twee verdedigers en Tom hoeft dan alleen maar in te tikken voor de 7-1. Nog bijna een toegift als een passje van Janno op een teenlengte gemist wordt door onze spits.
En zo heeft Dongen tegen een goede aanval van ’t Zand weinig weggegeven. Het was vandaag niet met de volle inzet maar bij vlagen kwam de kwaliteit boven drijven. De frietjes van trainer, leider en moeder van Ron smaakten prima na de laatste thuiswedstrijd van het jaar.