A2: Revanche van Oosterhout mislukt
zaterdag 3 januari 2015 - 15:20

Oosterhout A1 wilde na een verloren wedstrijd in het begin van het seizoen wat rechtzetten. Echter de goed voetballende ploeg was voorin niet scherp en verliest zelfs met 1-3. En dat op de eerste zaterdag van 2015 tegen een amper op sterkte A2 van Dongen.

Koud, nat maar op het kunstgras van Oosterhout speelt de enige Dongense ploeg vandaag. Wat een fanatisme. En met Job en Mervin van de A3 ziet Dongen de thuisploeg Oosterhout sterk beginnen. Een heel behendig en bewegend middenveld zet Dongen onder druk. Maar echt veel kansen ontstaan niet en pas na een half uur gaat Dongen wat meer op de aanval spelen maar de bal wordt moeizaam in de ploeg gehouden. Als dan bij een corner van Niels de bal laag voorkomt, Bram nog net aantikt kan Janno van dichtbij de 0-1 in de touwen jagen. Een beetje tegen de verhouding in, maar Dongen staat voor.

De tweede helft, nu is het eindelijk droog, gaat het spelbeeld hetzelfde door. En Dongen speelt ook nog eens wat slordig, vooral achterin wat dan meteen tot gevaar leidt. En bij een te kort tikje terug op de keeper krijgt de spits van Oosterhout plots de kans om de bal in te tikken. Echter deze eenvoudige bal schiet hij in het zijnet. Maar even later wel prijs als de bal op de rechterflank wordt ontfutseld en de 1-1 wordt ingeschoten, nog wel via het lijf van Martijn. Daarna gaat het spel wat gelijkmatiger op maar zijn de grootste kansen voor Oosterhout. Een bal op de lat, kort voorlangs en enkele schoten naast of een prooi voor onze Tom. Aan de andere kant volgt Job de aanwijzing van de kant op en haalt vanaf 25 meter verwoestend uit, de keeper kan alleen maar keren en Niels is er snel bij voor de intikker en dus staat het 1-2 voor Dongen. En diep in de blessuretijd; vooral Oosterhoutse spelers moeten regelmatig opgelapt worden, komt er een echt uitgespeeld doelpunt voor Dongen. Via meerdere schijven kan Rik uiteindelijk de 1-3 binnenschieten. En juist Oosterhout had die extra tijd nog een doelpunt willen maken. Nu eindigt de weer in een overwinning voor de Dongense A2 tegen Oosterhout A1 die ook in de tweede klasse uitkomen.