Kampioen Dongen B1 verslaat grote concurrent
zondag 3 mei 2015 - 20:45

6De afgelopen maanden stond de wedstrijd Boeimeer - Dongen met grote letters in de agenda van de Dongen B1 selectie. Dit zou wel eens de beslissende wedstrijd in de strijd om het kampioenschap kunnen worden.

Maar niets was minder waar. Dongen B1 bleef na de winterstop alles winnen, Boeimeer bleef lang in het spoor van Dongen, maar haakte de laatste maand toch af. Ondanks dat het kampioenschap vorige week was binnengehaald, wilde Dongen het seizoen goed afsluiten en laten zien dat het de terechte kampioen is geworden.

BiJ Dongen ontbraken aanvoerder Julian, Bas, en Oguzhan die aansloten bij de A1 (en behaalde daarmee de verdienstelijke derde plaats, en een playoff plaats) en keeper Joost die nog in Kenia zat. Freek was geblesseerd. Met Tycho en Tareq vanuit de C1 begon Dongen slap aan de wedstrijd. Er werd slordig gespeeld en niet scherp gedekt. Boeimeer, ook met de nodige invallers, begon scherper, en kwam na 10 minuten terecht op een 1-0 voorsprong.

Na wat kleine omzettingen op het middenveld kwam Dongen zonder goed te spelen beter in de wedstrijd. De ene na de andere kans werd gecreŽerd en gemist of de uitstekende keeper van Boeimeer stond op de juiste plek. Het vizier stond duidelijk niet op scherp bij Dongen, en Dongen ging met een 1-0 achterstand rusten.

In de rust gaf de trainer aan dat we met veel meer geduld moesten spelen en de vrije man op middenveld moesten inspelen. Geduldig blijven , en scherper zijn in de afwerking was het devies.

Direct na rust legde Dongen direct een goede aanval op de kunstgrasmat. Jeroen ging door op rechts, en leverde een prima voorzet af, en Thymo rondde prima af. Eindelijk werd er gescoord. Achterin stond het goed bij Dongen en werden er weinig kansen weggegeven. Toch moest Tycho met een fantastische redding voorkomen dat Boeimeer weer op voorsprong kwam.

Verder had Dongen na rust weinig te duchten van Boeimeer, maar had het vooral moeite met het verzilveren van de talrijke kansen. Een kwartier voor tijd maakte Robin eindelijk de bevrijdende treffer. Met zijn 29e treffer van het seizoen zette hij Dongen op 1-2. Twee minuten voor tijd was het de beurt aan Coen. Hij schoot prachtig binnen: 1-3.

Na een lang gevecht tussen met name Dongen en Boeimeer is het uiteindelijke verschil tussen de twee kemphanen toch nog opgelopen naar 12 punten, en heeft Dongen laten zien de terechte kampioen te zijn.

De komende weken zal er nog hard getraind gaan worden om op donderdag 28 mei het seizoen op een mooie wijze af te sluiten met de huldigingswedstrijd tegen Arsenal.

Aanvang 19.00 uur op Sportpark de Biezen,