Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Dongen 1 en 2 naar 4e ronde Beker
zondag 22 november 2015 - 21:58

3

VV Dongen 1 en 2 winnen beiden met 2-0

Het weekendje bekeren was erg succesvol voor VV Dongen. Zowel het 1e als het 2e team schudde de tegenstanders af. Niet met mooi spel, maar het klassenverschil werd in beide duels duidelijk. VV Dongen 1 won met 2-0 van 3e klasser Internos en VV Dongen 2 zette met dezelfde cijfers ZIGO 1 (4e klasse)  aan de kant.

Consequentie van dit mooie resultaat is dat VV Dongen 1 het in de volgende ronde op 20 december mag opnemen tegen het Groen-Wit (4e klasse) van oud-VV Dongen speler Osman Erbas en VV Dongen 2 de strijd aan mag gaan tegen OJC Rosmalen 2. Dit beloftenteam wist 2e klasser FC Lunet met 2-1 uit te schakelen.

OJC 2 en VV Dongen 2 spelen in dezelfde competitie ( res. Hoofdklasse) en het belooft nu al een fantastische strijd te worden.

Zoals gezegd waren beide ontmoetingen niet hoogstaand. VV Dongen 2 speelde om 12.00 uur tegen het Tilburgse ZIGO 1 en tot aan de 35e minuut creëerde het beloftenteam maar weinig. Totdat er een perfecte aanval werd neergezet. Een ouderwetse combinatie over de vleugels werd perfect afgeleverd in het 16-metergebied van ZIGO. Zafin Yildriz rondde professioneel af en daarmee kreeg VV Dongen 2 meer dan het op dat moment verdiende. In de tweede helft kleurde Sefa Yalcindag zijn rentree in met een doelpunt. De langdurig geblesseerde aanvaller zorgde ervoor dat VV Dongen 2 nog steeds meedoet in de beker waarin stabdaardteams de overhand hebben. 

Later op de dag maakte het 1e team van VV Dongen het bekersucces compleet door met 2-0 te winnen van 3e klasser Internos. Internos uit Etten-Leur maakte het de elf gegadigden van Ron Timmers niet makkelijk. Fris en vrij zocht het team van Jack Sweres de aanval en VV Dongen kon er de hele wedstrijd maar weinig tegenover stellen.  Met een basiself waarin Timmers vijf mutaties had aangebracht t.o.v. de competitieduels was VV Dongen de gehele middag zoekende. Het duurde tot aan de 76e minuut voordat VV Dongen het verschil kon maken.

De 1-0 werd op de doellijn binnengeschoten door invaller Nassim Asrih. Ook de 2-0 moest binnengelopen worden. In de 79e minuut was Revy Rosalia verantwoordelijk voor de 2-0. Daarmee zijn alle hoogtepunten wel verteld want het ongeïnspireerde VV Dongen liet Internos lang hopen op een goed resultaat. Uiteindelijk was het verschil in klasse de graadmeter. VV Dongen won en daarmee was alles wel gezegd. Internos liet zien dat het strijdlustig en gemotiveerd was en dat het onder die omstandigheden het Hoofdklasser VV Dongen nog moeilijk maakte. Uitblinkers bij Internos waren Achraf Chouiter en verdedigers Maikel Mol en Gregory Hieronimus.

Aanstaande zondag 29 november speelt VV Dongen 2 in en tegen Geldrop 2 en mag VV Dongen 1 haar koppositie verdedigen uit bij Groene Ster uit Heerlen.

Tekst Frank van Heteren

Foto’s Jeffrey Oomens.  Zie ook vvdongenfotografie

Verslag BN DeStem