Competitie- en bekerindelingen 2016-2017
donderdag 28 juli 2016 - 15:31

De KNVB heeft de competitie-indelingen en poulenummering inmiddels vrijgegeven. Op basis hiervan is de competitieplanning voor het komende seizoen gemaakt. Op de teampagia's vind u het volledig programma zoals dit op dit moment per team bekend is.

Dit programma is niet definitief; er kunnen nog steeds wijzigingen door de KNVB worden aangebracht in competitie-indelingen en de aanvangstijden zijn onder voorbehoud. Voor de jeugdteams hanteert de KNVB dit seizoen een andere teamaanduiding. Dongen A1 heet nu Dongen JO19-1 en Dongen D5 heeft nu Dongen JO13-5. Op de teampagina's wordt tijdelijk nog een verwijzing naar de oude teamcode's aangeduid om nog even te kunnen wennen.

Het gepubliceerde programma is dus onder voorbehoud want verenigingen kunnen tot een week voorafgaand aan een speeldag nog wijzigingen in de aanvangstijden door voeren en teams uit de Cat-B kunnen max. 1x per seizoen een vrije speeldag aanvragen. Dit is anders dan voorheen (toen kon er 2x per seizoen een vrije speeldag worden aangevraagd.

Controleer dus regelmatig het programma op de teampagina om te zien of er mogelijk wijzigingen zijn opgetreden.

De bekerpoulewedstrijden zijn inmiddels ook in het programma verwerkt.

Op de teampagina's kunt u middels de tab [STAND] doorklikken naar de KNVB-teampagina waar u alle indelingen van competitie en beker kunt vinden. De JO7-teams (Jeugd onder 7, voorheen M-pupillen spelen buiten de KNVB om met andere verenigingen in een schema hun wedstrijdjes waarvan de indeling begin september wordt vrijgegeven zodat zij ook op 17 september met deze wedstrijden kunnen aanvangen; van deze wedstrijden worden geen competitiestanden bijgehouden.

Er zijn competities waarbij niet alle poulenummers zijn gevuld. Dit betekent dat op sommige competitiedagen het betreffende team vrij is. Indien een team op vrije speeldagen (inclusief inhaaldagen en winterstop) een oefenwedstrijd wenst te spelen dient dit tijdig (uiterlijk twee weken vooraf, maar liever eerder) door de leid(st)er/train(st)er van het team aan de coordinator van betreffende leeftijdscategorie worden kenbaar gemaakt. De coordinator kan dan bij de coordinator oefenvoetbal jeugd, Erik Molendijk, voor het betreffende team een oefenwedstrijd aanvragen. (oefenen-jeugd@vvdongen.nl).

Op deze website vind u onder kopje KNVB-Seizoensinformatie  de speeldagenkalenders zoals die door de KNVB zijn gepubliceerd. Hierin kunt u zien wanneer er inhaaldagen en vrije speeldagen staan gepland. Tevens vind hier andere nuttige informatie.

Ik wens u allen een sportief, plezierig en succesvol seizoen toe,

Jan Laurijsen,
Wedstrijdsecretaris v.v. Dongen