JO17-1 opnieuw met lege handen
zondag 11 september 2016 - 13:16

27Vandaag de eerste competitiewedstrijd op eigen bodem. De temperatuur stijgt wederom boven de 25 graden, uitzonderlijk voor september. De velden beginnen al wat geel van kleur te worden, de terreinmeester maakt zich ongetwijfeld zorgen met de voorspellingen in het vooruitzicht. Tegenstander Sportclub t-Zand heeft de nodige supporters meegenomen, logisch gezien de korte afstand vanuit de Reeshof. Onze jongens zinnen op revanche gezien het verlies in de eerste competitieronde tegen RBC Roosendaal.
De aftrap heeft plaats om 12.01 en de eerste aanvallen komen van de zijde van t-Zand. Een vrije trap in de 3de minuut spat op de bebording naast het goal van onze keeper uiteen. Opvallend is het onderlinge coachen en het bespelen van de scheidsrechter door de tegenstander. Een facet waar onze jongens nog wat minder bedreven in zijn. Gelukkig hebben we een trainer die veelvuldig gerichte aanwijzingen geeft. In de 12de minuut vanaf de kop zestien door Dongen, de bal verdwijnt naast het goal. In het eerste kwart van de wedstrijd zoekt t-Zand vaak de aanval over hun linkerflank, maar onze rechtsback is een echte terrir. Het vroege storen van de opbouw zorgt voor weinig uitgespeelde kansen voor de roodhemden. Na 20 minuten de eerste drinkpauze, hetgeen we van de laatste weken gewend zijn. Een fenomeen dat doorgaans alleen in de Mediterrane landen aan de orde is.
In de 24ste minuut even een hachelijk moment. Onze keeper schiet de bal tegen de aanstormende spits aan, maar gelukkig verdwijnt de bal niet in het goal. In de daarop volgende minuten schoten van beiden zijden op het vijandelijke goal, maar de schoten zijn van ver en te zacht. En vormen daardoor geen echt gevaar. De defensies staan goed gepositioneerd en echte, uitgespeelde kansen zijn op n hand te tellen. Het gevaar van Dongen komt veelal van de rechtsbuiten (nr. 7). Met zijn versnelling weet hij geregeld de achterlijn te halen, de eindpass is niet altijd zuiver. In de 32ste minuut ziet onze centrumspits een gaatje in de verdedigingslinie van t Zand, stuurt n van onze middenvelders goed diep, die maakt het koelbloedig af (1- 0). In de 36ste minuut een schot van Dongen net langs de paal en 2 minuten later een vrije trap kop zestien, die te zacht wordt ingeschoten. Onze jongens gaan met een voorsprong de rust in, na een aantrekkelijke eerste helft van beide kanten.
In de achterliggende wedstrijd is gebleken dat 80 minuten een hele kluif is voor onze jongens, gezien de grote inzet en vroege storen dat in het spelsysteem wordt gehanteerd. Direct na de aftrap van de 2de helft laat t-Zand zien niet te berusten in de achterstand. Ook Dongen gaat er fel in, dat levert in de 48ste minuut een gele kaart voor onze aanvoerder op. De scheidsrechter zag in de eerste helft nog al eens een randgevalletje door de vingers, maar dit was blijkbaar de druppel. Nog geen 3 minuten later ook geel voor een speler van t-Zand, gelijke monniken gelijke kappen. In de 55ste minuut wisselt Dongen. Er breekt vervolgens een fase aan, waarin de Geel-blauwen meer ruimte tussen de linies moeten weggeven. Dat resulteert in de 57ste minuut in de 1 1. Een voorzet vanaf rechts wordt door een speler van t-Zand bij de tweede paal zuiver ingekopt. Dongen tracht door wissels nieuw elan in de ploeg te brengen, maar de krachten lijken in het laatste kwart van de wedstrijd weg te vloeien. In de 63ste minuut nog wel een schot van Dongen in het zijnet. En minuut later nog een drinkpauze. Direct daarop aansluitend een 100% kans voor t-Zand, maar de 1 op 1 met onze keeper wordt niet goed uitgespeeld. De ploeg uit de Reeshof heeft een vaardige speler (met bril) op de rechterflank gepositioneerd. Hij ziet kans om geregeld langs onze verdedigers op te stomen. In de 76ste minuut valt de beslissing, de opkomende speler van t-Zand speelt zich vrij op rechts, snijdt de zestien in en schiet zuiver in de linkerbenedenhoek in, buiten bereik van onze keeper (1 2).
Jongens, onze start van het seizoen is wat moeizaam. Het is even slikken om telkens op de eindstreep met lege handen te staan. Jullie supporters geloven in een ommekeer de komende weken. Blijf hard trainen en de punten gaan jullie kant op komen.