JO17-1 maatje te groot voor JEKA
zondag 25 september 2016 - 16:25

21De zaterdag lijkt dit voetbalseizoen geabonneerd op mooi weer. Uw verslaggever arriveert 10 minuten te laat bij de wedstrijd. En zal zo mogelijk volgende week op de bank moeten plaatsnemen. De sportieve ouders van één van onze centrale verdedigers arriveren op de fiets in Breda. Een aantal jongens zijn met JO17-2 mee om wedstrijdritme en spelplezier te blijven behouden, maar sluiten later aan om hun teammakkers te steunen. Jeugdig Enthousiasme Kan Alles (JEKA) is op papier minder sterk dat onze vorige tegenstanders en bevindt zich in de onderste regionen.
De wedstrijd wordt om 14.30 uur afgetrapt en Dongen zoekt direct energiek de aanval. Dit levert in de 7de en 9de minuut een vrije trap nabij het JEKA strafschopgebied op. Uit één voorzet wordt de bal rakelings naast gekopt. Het doelpunt hangt in de lucht en in de 10de minuut krijgen onze jongens een corner, de bal wordt in eerste instantie opgeruimd, maar in de voeten van een Dongen speler die hoog voorgeeft. En niet verrassend is het geen aanvaller met een centrale verdediger, die zijn fietsende ouders beloont met een prachtige kopgoal (0 – 1). Op het oog lijkt het een makkelijke wedstrijd te worden. Dongen is fysiek sterker en JEKA is bij de onderlinge duels de onderliggende partij.
In de 14de minuut schiet één van onze middenvelders net naast. Dan in de 20ste minuut een echt wapenfeit van JEKA, de vrije trap rand 16 belandt in de handen van onze keeper. Het is ook onze doelman die aan de basis staat van het 2de doelpunt. In de 23ste minuut een verre uittrap, de bal stuit hoog op en een JEKA verdediger kopt met grote nauwkeurigheid de bal over zijn uitkomende keeper (0 – 2). Het mag dan eind September zijn ook vandaag last de scheidsrechter drinkpauzes in. In de 32ste minuut breekt JEKA uit, maar de spitst lobt de bal voor het Dongen goal langs. Dongen krijgt aan het eind van de eerste helft nog een corner, de bal wordt prima teruggelegd, maar vervolgens te zacht op het goal ingeschoten. De eerste helft is Dongen sterker en de verwachting is dat de klus in de 2de helft wordt geklaard.
Al snel in de 2de helft blijkt dat het lastig is om het compacte spel (“het kleinhouden van de ruimtes”) van de eerste helft vast te houden. In de 46ste minuut een goed schot van één van onze middenvelders. Het moet gezegd JEKA blijft hard werken en tracht daardoor het tij te keren. Dongen schiet in de 49ste minuut hard op de vuisten van de JEKA keeper. Onze trainer geeft ook een aantal frisse jongens spelminuten. En wederom heeft een drinkpauze plaats. In de 60ste minuut een grote kans voor Dongen, maar de keeper redt prima met de voet. En dan krijgt JEKA in de 65ste minuut toch loon naar werken. Een corner vanaf links, de Dongen spelers komen onvoldoende naar de bal toe, de JEKA spitst kopt onberispelijk in (1 – 2). Zou het dan toch nog spannend worden ?
In de resterende 15 minuten gaat Dongen niet achteruit lopen voetballen. En onder het motto “De aanval is de beste verdediging” wordt het bevrijdende doelpunt gezocht. Onze centrale spits is op rechts gaan spelen en passeert in de 71ste minuut prachtig een tegenstander. De afgemeten voorzet wordt door één van de invallers beheerst ingetikt (1 – 3). En daarmee is de wedstrijd gespeeld. De doelpuntenmaker heeft in de 74ste minuut nog een mooi schot in petto, maar de JEKA keeper redt. En 2 minuten voor tijd pareert onze keeper nog een schot van JEKA. Dit is het laatste wapenfeit.
Deze wedstrijd had met grotere cijfers gewonnen kunnen worden. Maar belangrijk is dat de 3 punten in de pocket mee naar Dongen gaan. Jullie schuiven naar boven op de ranglijst en gaan jullie zeker handhaven in de middenmoot. Met de juiste voorbereiding en instelling maken jullie tegen Oranje-Wit en Desk ook een goede kans op de volle buit. Train 110% en maak jullie supporters nog trotser als ze al zijn !