JO17-1 zet de koploper net geen hak
zondag 6 november 2016 - 17:51

36We nemen een prachtig geel-blauw clubtenue. Een historie gestart rond 1925 vorige eeuw. Een ledenaantal van circa 1000. En een regionale uitstraling. U zult zeggen: “inkoppertje”. Dat moet VvDongen zijn, maar dat alles geldt ook voor de tegenstander vandaag Sarto uit Tilburg. De naam Sarto is voor uw verslaggever met enige sluier omgeven. Verwijst het nu naar de beroemde Italiaanse Schilder ? Even googlen op www.hollandsevelden.nl/betekenis-clubnamen En daar lezen we ‘Don Sarto, Paus Pius X’. Enfin, mogelijk verwijst dit naar hun 12de man en is enige bovenaardse kracht hun deel. En onze jongens ? Die kunnen op aardse krachten rekenen van hun talrijke supporters.
De wedstrijd start vandaag rond 12.03 uur. En mocht u te laat zijn gearriveerd, geen probleem want er gebeurt in het eerste half uur weinig spannends voor beide goalen. Sarto zakt tamelijk ver terug op eigen helft en speelt compact. Daarbij rekenend op hun snelle spitsen. En Dongen zoekt naar gaatjes in de hechte verdediging. Sarto hanteert ook de buitenspelval prima, waardoor menig aanval van Dongen op niets uitloopt. In de 37ste minuut een goed schot op het Sarto goal de keeper tikt de bal tot corner. In de 40ste minuut een hoge bal vanuit een vrije trap voor de Sarto goal, maar ook deze bal wordt goed weggewerkt. En dan is de eerste helft alweer ten einde. En hebben we twee aan elkaar gewaagde ploegen gezien, die elkaar weinig ruimte hebben weggegeven. En prijkt op het scorebord de brilstand.
Saillant detail is het feit dat één van onze 1ste jaars verdedigers een aantal jaren met een aantal Sarto jongens heeft samengespeeld. Leuk dan ook dat hij er net na rust inkomt om de degens te kruizen met zijn ‘oude maten’. En daarbij ook kan tonen, dat hij veel progressie heeft gemaakt. Net na rust een goede kans voor Dongen, in de 42ste minuut wordt de bal net langs de doelpaal geschoten. Hoewel het optisch lijkt dat Dongen meer balbezit heeft en net iets sterker is, blijkt de ploeg van Sarto degelijk en gedisciplineerd. In de 15de minuut een gevaarlijke uitbraak van Sarto, maar onze keeper redt in de 1 op 1 situatie voortreffelijk. In de 19de minuut laat ook de Sarto keeper zien dat hij zijn mannetje staat na een goede Dongen uitbraak. Daar de wedstrijd weinig hoogtepunten kent buurten we maar even met wat Sarto ouders. Zij vertellen enthousiast over het geluk tijdens de uitwedstrijd bij Barendrecht. En de flow waarin ze terecht zijn gekomen na de overwinning daar. Ook hier weer de constatering dat Barendrecht een prima formatie heeft. Dat hebben we ook al van andere clubs gehoord. Er volgen rond de 70ste minuut wat corners voor Dongen. De wedstrijd blijft spannend, want wie scoort is spekkoper vandaag. In de 76ste minuut toont onze keeper nog eens zijn kwaliteiten. En de wedstrijd loopt op zijn einde. Echter, in de allerlaatste minuut een hoge bal de keeper van Sarto springt hoog op, de bal wordt even losgelaten en de bal verdwijnt in het Sarto goal. Er ontstaat enige commotie, was de bal al achter geweest, was het duwen. Om een lang verhaal kort te maken, de topper eindigt in 0 – 0.
Jongens JO17-1, ik had jullie vorige week gevraagd om een stunt tegen de koploper. Jullie hebben het verzoek deels waargemaakt. Deze wedstrijd kon 2 kanten op. Laten we afspreken dat jullie het kwartje in de uitwedstrijd de goede kant op laten vallen. Dan praten we nergens meer over. Volgende week tegen onze Zeeuwse vrienden van JVOZ. Een ploeg uit de onderste regionen. Als jullie je eigen niveau halen een te nemen horde. Het wordt koud en nat deze week, een extra portie buikspek en levertraan is het devies.