JO9-1 verpletterend goed tegen WSC
zondag 27 november 2016 - 22:51

13.000 km reizen om mede je kleinzoon te zien voetballen? Jazeker, het gebeurde op zaterdag 26 november. Het gaf de competitiewedstrijd VV Dongen JO9-1 tegen WSC uit Waalwijk een internationaal tintje. De wedstrijd en de grote hoeveelheid doelpunten maakten alle kilometers meer dan goed. Na afloop werd een prachtige teamfoto gemaakt met twee trotse opa's. Rechts de opa die binnenkort weer 3.000 km voor de boeg heeft richting thuishaven. Tof hoor.

WSC JO9-1 stond in de competitiestand op plaats 4 met 18 punten uit 9 wedstrijden, terwijl ons team op plaats 5 stond met 16 punten uit 8 wedstrijden. Hetzelfde aantal verliespunten dus. Een belangrijke wedstrijd tegen de oranje-zwarten van de club die al 110 jaar bestaat. Bij winst zou ons team naar plaats 4 doorschuiven en nog beter aansluiting krijgen bij de top. Goed trainen, gezond eten en voldoende slapen was zodoende het devies voor onze spelers de afgelopen week.

Het team van WSC was gemiddeld een halve kop groter dan ons team. Maar niet gevreesd. Tijdens eerdere wedstrijden van onze ploeg werd bewezen dat de lengte van de tegenstanders niets zegt over hun kwaliteiten. Aan het einde van de wedstrijd kan pas worden bepaald wie tegen wie moet opkijken.

Het was minus 1 graad Celsius deze zaterdagochtend. De autoruiten moesten gekrabd worden, de handschoenen werden uit de winterkist gevist. Een warme slok koffie in de kantine deed wonderen voor de trainers en ouders. Zij moesten het tijdens de wedstrijd namelijk doen zonder thermo-ondergoed, in tegenstelling tot de spelers (1 uitgezonderd). Een laagje bevroren dauw bedekte het kunstgras waarop de wedstrijd in Dongen gespeeld zou gaan worden. Een wazig zonnetje kwam voorzichtig boven de horizon uit. Het voelde direct warmer aan. De tegenstanders waren mooi op tijd aanwezig. Om 8.30 uur kon de wedstrijd dus zonder problemen beginnen. Let's go!

Als een troep hongerige wolven ging ons team direct in de aanval. De prooi (de bal) werd de eerste minuten niet losgelaten. En van onze snelle voorhoedespelers speelde zich in de derde minuut prachtig vrij en schoot de bal vanaf een flinke afstand schitterend in het doel van WSC. De bal lag als een gebraden rollade in het net. 1-0. De eerste honger naar doelpunten was zodoende al snel gestild. WSC liet zich echter niet kennen, ze bleken enkele talentvolle spelers onder de gelederen te hebben. Bij vlagen lieten ze goed voetbal zien, maar door het steeds sterker wordende spel van Dongen bleef het bij vlagen. In iedere sport geldt: je bent zo goed als de concurrent toelaat. Dongen overheerste de wedstrijd en het was gewoon wachten op meer thuisdoelpunten. In de twaalfde minuut werd een bal stevig onderschept door een Dongen speler en zuiver naar een aanvaller geschoten. Deze deed wat van een goede voorhoedespeler verwacht wordt: scoren. 2-0. In de vijftiende minuut was dezelfde speler weer trefzeker. 3-0. De blijdschap van de spelers werkte aanstekelijk voor de Dongense toeschouwers. Het werd een blije en gezellige bende, ook langs de kant. Een ongelukkig eigendoelpunt van n van onze spelers in de zestiende minuut deed de pret niet drukken. 3-1. Een minuut later werd echter de 4-1 alweer door ons team gemaakt. Dit was tevens de ruststand.
Tijdens de rust kregen de Dongen spelers stuk voor stuk een compliment van onze hoofdtrainer over het vertoonde spel. Als enige aandachtspunt werd verteld dat we door ons aanvallend enthousiasme de aanvallers van WSC niet uit het oog moeten verliezen. Een counter ligt altijd op de loer. Na het ledigen van de limonadebekers kon de tweede helft beginnen.
Net als vorige week in Made kreeg diezelfde aanvaller het voor elkaar om binnen 1 minuut na rust op onnavolgbare wijze de bal in het net van WSC te schieten. 5-1. En in de achtste minuut scoorde Dongen de 6-1. Slecht (of liever niet) wegspelen uit het Dongen doelgebied leidde in de tiende minuut tot een rommelig tegendoelpunt, 6-2. Maar in de twaalfde minuut werd dit weer prima hersteld door een Dongen aanvaller, 7-2. WSC kwam wel een beetje beter op gang en was trefzeker in de veertiende minuut, 7-3. Maar Dongen toonde in de vijftiende minuut, 8-3, en de achttiende minuut, 9-3, haar overwicht aan met twee fraaie doelpunten. Een terechte einduitslag. 9-3.