Voetbalvereniging Dongen
Webmail

JO17-1 speelt matige pot tegen JEKA
woensdag 22 februari 2017 - 10:01

32Vandaag de terugwedstrijd tegen JEKA. In de heenwedstrijd waren er nog drinkpauzes door de najaarshitte. En in die wedstrijd was Dongen veruit de bovenliggende partij. De einduitslag was 1 – 3 en had eigenlijk hoger moeten uitvallen. In de tweede gedeelte van de wedstrijd kon JEKA het destijds nog amper belopen. Vooraf zijn we dan ook benieuwd of deze returnwedstrijd een zelfde beeld gaat geven.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd golft wat op en neer. Echte grote kansen zijn er niet voor beide ploegen. In de 11de minuut een vrije trap van Dongen, de bal wordt langs de buitenzijde van de paal gekruld. En ook de volgende 10 minuten veel inzet van beide ploegen, maar weinig verzorgd voetbal. Al snel blijkt dit een pittige, fysieke wedstrijd te worden. JEKA is met slechts één wisselspeler naar Dongen afgereisd. Navraag leert dat de ploeg op dit moment 5 geblesseerde spelers heeft. Op de vraag of er bij de JO17-2 geen spelers beschikbaar zijn, komt het antwoord dat ook zij met een blessuregolf te maken hebben. Ondanks de smalle selectie is JEKA zeker van plan ‘de huid duur te verkopen’. In de 20ste minuut een flipperkast situatie voor het JEKA goal. Een wonder dat de bal niet een laatste tikje richting de touwen krijgt. In de 26ste minuut wordt één van de Dongen buitenspelers diep gestuurd, maar tikt de bal net naast de JEKA goalie. In dezelfde minuut gaat één van onze middenvelders goed door, hij tracht de keeper te verschalken maar deze redt in eerste instantie. Eén van onze spitsen is er als de kippen bij en schiet de bal alsnog hoog in de touwen (1 – 0). Deze voorsprong zou normaliter de ploeg meer rust moeten geven, de bal het werk laten doen en op zoek gaan naar de vrije man, het veld breed maken en de vleugels optimaal benutten. Het tegendeel blijkt het geval, vaak wordt de oplossing in het centrum gezocht en wordt er onvoldoende vrijgelopen zonder bal. Overigens ook een verdienste van JEKA, dat niet voor een figurantenrol wenst te kiezen en kort op de tegenstander speelt.

In de eerste 10 minuten van de 2de helft vertoeven beide ploegen veelal op de helft van JEKA. In de 50ste minuut profiteert JEKA optimaal van een snelle uitbraak. Een diepe bal komt achter de laatste linie, valt in het hart van de Dongen verdediging, 2 spelers van JEKA sprinten achter de bal aan en komen oog in oog met de Dongen keeper. De bal wordt beheerst langs onze uitkomende keeper in het doel geschoten (1 – 1). Een bittere pil voor onze Geel-blauwen. En een flinke opsteker voor de JEKA spelers. Opvallend is dat een aantal vaste waarden van Dongen vandaag niet hun gebruikelijke niveau haalt. Onduidelijk is wat daaraan ten grondslag ligt. In de 56ste minuut wordt een vrije trap van Dongen net over gekopt. In de 57ste minuut verdwijnt een bal van de Dongen spits net links van de paal. Er vallen een gele kaart en de scheidsrechter van dienst probeert de wedstrijd in de hand te houden. Overigens zijn de overtredingen pittig, maar zeker niet ingezet om de tegenstander te blesseren. JEKA heeft veel snelheid op haar rechterflank en in de omschakeling blijven ze gevaarlijk. Dongen zoekt te weinig de voetballende oplossing, het ‘blijf voetballen credo’ wordt vandaag onvoldoende ter harte genomen. In de 68ste minuut een vrije trap op de rand 16, één van de vrije trap specialisten neemt plaats achter de bal. En krult de bal onberispelijk in de linker bovenhoek. De scheidsrechter beslist dat de bal moet worden overgenomen. En de 2de versie van deze vrije trap verdwijnt over het goal. De laatste 10 minuten is er nog veel strijd, wat onder andere tot 3 gele kaarten leidt. Al met al wordt het spel er niet oog-strelender op. Eindstand 1 – 1.

Jongens, het was één van jullie minste wedstrijden. Een aantal waarden moeten jullie de komende wedstrijden in ere herstellen. Neem een wedstrijd als tegen Barendrecht nog eens terug in de herinnering. Jullie supporters realiseren zich dat wekelijks pieken moeilijk is, maar laten we afspreken dat het kijkcijfer weer van een 5 richting de 7 wordt opgetrokken. Vecht voor elkaar en knap allemaal ook het vuile werk op. Wij rekenen erop dat jullie je gaan revancheren !