JO17-1 troeft Sarto af
zondag 12 maart 2017 - 16:53

37Een interessante uitwedstrijd op het programma, namelijk tegen Sarto uit Tilburg. Eerder op de dag boekte de JO17-2, met op doel één van onze twee keepers, al een 1 – 3 overwinning tegen Sarto JO17-2. En onze jongens van JO17-1 zijn vast en zeker van plan om ook met de 3 punten huiswaarts te keren. De thuiswedstrijd mondde uit in een saaie 0 – 0. Sarto heeft lange tijd op de 1ste plek van de ranglijst gestaan, maar Barendrecht heeft die positie overgenomen. En laat Barendrecht nu gelijk hebben gespeeld op deze wedstrijddag. Kortom, er is voor Sarto dat maar 2 punten op de koploper achterstaat zeker wat te halen.

Vanaf het fluitsignaal knallen onze geel-blauwen er vol in. Met in het achterhoofd de matte wedstrijd tegen Jeka voelt dit als een verademing voor de supporters. Al na 4 minuten sprint onze centrale spits de diepte in en schiet net voorlangs. Vorige week speelde hij nog met de JO19-1 mee en scoorde bij zijn debuut. Daarmee heeft hij veel vertrouwen getankt. Na 10 minuten een pittige botsing tussen onze keeper en een Sarto speler. Gelukkig is er geen blijvende schade en kan de wedstrijd worden voortgezet. Een vrije trap rand zestien wordt door een Dongen speler net naast geschoten. Een eerste wapenfeit van Sarto is een snelle aanval in de 16de minuut over links, de bal wordt naast het goal getikt. Na een kwart wedstrijd is de conclusie dat Dongen vaster aan de bal is dan Sarto, waar menig bal van de schoen springt.

Na ruim 20 minuten vangt de J2 show aan. In het verleden speelde Feyenoord met een K2 (Kalou en Kuijt). Vandaag hebben wij met onze 2 spitsen de J2. Overigens speelt één van de jongens vandaag op de rechterflank. En in de 22ste minuut geeft hij een afgemeten pass vanaf rechts de diepte in, de bal wordt feilloos in de touwen gewerkt door onze spits 0 – 1. Ook in de minuten daarna is het Dongen dat de klok slaat. En dan uit het niets geeft de scheidsrechter in de 26ste minuut een penalty aan Sarto. Dit besluit mag zondermeer discutabel worden genoemd. De nr. 7 van Sarto wordt lichtjes uit zijn evenwicht gebracht, maar de scheids wijst gedecideerd naar de stap. Alle commotie blijkt voor niets, want onze keeper verricht een prima redding. En nog 5 minuten later slaat onze J2 combinatie weer toe via een vrijwel identieke aanval over rechts. Een steekpass en onze centrumspits verschalkt de Sarto keeper opnieuw, 0 – 2. Sarto dringt nog wat aan, zo verdwijnt er een vrije trap in de 33ste minuut over het Dongen goal. In de resterende 7 minuten kunnen ze het Dongen niet moeilijk maken. Ook al omdat de geel-blauwen zeer fel blijven spelen.

Na de rust staat Sarto zeker een minuut of 4 eerder op het veld dan onze Dongen jongens. Ze hebben duidelijk de wens om iets recht te zetten. Of dat gaat lukken, is maar de vraag. In de 42ste minuut een schot van onze aanvoerder over het Sarto goal. In de 44ste minuut laat onze keeper even een bal los, na een hard schot. Hij is er echter als de kippen bij om hem alsnog klemvast te pakken. In de 46ste minuut kopt Sarto een bal over vanuit een vrije trap. Onze diepe spits is vandaag onhoudbaar, speelt zich in de 47ste minuut goed vrij, maar zijn schot wordt gekeerd. In de 48ste minuut valt de beslissing. Een bal van achteruit valt tussen de laatste linie. De Dongen spits schudt de laatste man van zich af, omspeelt de uitkomende keeper behendig linksom. En tikt de 0 – 3 in en brengt daarmee een hattrick op zijn naam. Hij is zonder twijfel de man van de wedstrijd, met een eervolle vermelding voor de linker vleugelaanvaller. In het resterende half uur gebeurt nog van alles. Een aantal ballen worden voorlangs geschoten aan het Sarto goal. En het moet gezegd worden de jongens van Sarto geven niet op. Ze blijven strijden voor een dragelijker eindstand. Er volgen corners voor beide partijen. En het laatste wapenfeit is van de zijde van Sarto. Een vrije trap wordt net over gekopt.

Jongens, Jullie hebben jezelf prima gerevancheerd voor de thuiswedstrijd tegen Jeka. We zagen tegen Sarto 80 minuten inzet. De ruimte over de breedte van het veld en de flanken werd goed gevonden. De snelheid van onze spits optimaal benut. Het belooft nog een mooie reeks wedstrijden te worden komende maanden. Jullie supporters zijn er klaar voor en kijken nu al uit naar de volgende wedstrijd !