VV Dongen strijdend langs Zierikzee
maandag 11 december 2006 - 12:49

VV Dongen strijdend langs Zierikzee

Dongen heeft na drie opeenvolgende nederlagen de draad weer opgepakt. Maar erg gemakkelijk ging het niet tegen hekkensluiter Zierikzee. De Zeeuwen kwamen voor rust op voorsprong. Trainer Mart van Bree reageerde alert op de tegengoal en bracht meteen een extra spits om zo meer druk te zetten wat resulteerde in drie hele belangrijke punten.

Het was een cruciale wedstrijd in de onderste regionen en bij winst kon Dongen weer aansluiting krijgen met de middenmoot. De eerste 10 minuten was het aftasten en Dongen had meer balbezit maar kon nog niet gevaarlijk worden.
Na een kwartier voetbal begon Dongen beter te combineren en dit zorgde voor een licht overwicht.Het was Koen Gerrits die met een goede voorzet Ahmed Turkücü bediende die vervolgens net over kopte.
Vervolgens was het Zierikzee die met een snelle counter gevaarlijk werd maar gelukkig voor Dongen ging de inzet van de Zeeuwse spits net voorlangs.

Zierikzee liet zich terugzakken en liet Dongen het spel maken wat niet altijd gemakkelijk ging. Er werd hard gewerkt maar Dongen kon niet echt gevaarlijk worden.
Na een half uur spelen was het Stijn Biemans die met een vrije trap Manuel de Ceuster bediende maar deze kopte de bal in de handen van de Zeeuwse keeper. Deze bracht vervolgens de bal met een lange uittrap in het Dongense doelgebied en het was Thijs van Groezen die de bal te kort terug kopte naar de keeper zodat de spits van Zierikzee Ingmar Quist de bal nog net langs doelman Verus kon tikken. 0-1.

Trainer Mart van Bree reageerde meteen op de tegengoal en bracht twee nieuwe spelers in het veld. De altijd hard werkende Thijs van Groezen werd vervangen door Sjors Spanbroek en de geblesseerde Stijn Biemans werd vervangen door Niels Klijn.
Dongen kon meer druk gaan zetten door de wissels en Zierikzee kwam er niet meer uit.
Na 45 minuten spelen kreeg Dongen een 100% kans. Het was Koen Gerrits die de buitenspelval ontliep en vrije doorgang had naar het Zeeuwse doel. Zijn inzet werd eerst nog door de keeper gekeerd maar Gerrits kon de bal nog net binnen houden voor de achterlijn en bracht de bal terug voor de goal. Er ontstond een scrimmage waar de bal vervolgens toch nog binnen werd gewerkt door de Dongense aanvoerder Matthieu Kops.1-1. Met deze stand ging Dongen de rust in.

Na de rust was Dongen meteen gevaarlijk en was het Koen Bakker die net naast schoot. In de 50-ste minuut was Zierikzee gevaarlijk door een schot dat van richting werd veranderd en op de lat eindigde. Uit de corner die volgde kwam geen gevaar meer.
Vervolgens kwamen er meer kansen voor Dongen en het was Koen Bakker die gevloerd werd in het penalty-gebied. Scheidsrechter Berger uit Capelle aan de Ijssel zag er geen overtreding in en liet doorspelen. Het was Osman Erbas die vervolgens geel kreeg wegens commentaar op de leiding.

Dongen ging steeds meer druk zetten en speelde alles of niets en het werd alles toen Sjors Spanbroek in de 78-ste minuut alleen op de keeper afging en met een stift de bal keurig in het Zeeuwse doel werkte 2-1.
Mart van Bree paste nog een wissel toe en bracht Bas vd Ven voor Mathieu Luppens.

In de laatste minuut was Zierikzee nog een keer gevaarlijk maar het was Danilo Verus die met een schitterende redding de bal uit de kruising tikte. Dit was ook meteen de laatste aktie en de scheidsrechter floot voor het eindsignaal. Dongen pakt hiermee 3 hele belangrijke punten en kan zo met wat meer rust de winterstop in. Volgende week zaterdag 16 december speelt Dongen thuis op sportpark “De Biezen” tegen zaterdag eerste klasser Nivo Sparta voor de vierde ronde van de KNVB-beker aanvang 14.30 uur.

door: Jan Gerrits