JO9-1 overklast WSC in Waalwijk
dinsdag 2 mei 2017 - 18:23

Zaterdag 29 april 2017. In de vroege ochtend nog rond de nul graden. Het is bijna mei. De jonge koolmezen vliegen al bijna uit ons nestkastje. Koud, maar het leven gaat gewoon door. Om 8.15 wordt de ploeg van JO9-1 aan De Biezen verwacht om tijdig naar Waalwijk te vertrekken. Daar zal om 9.30 uur de wedstrijd tegen WSC gespeeld gaan worden. WSC, met slechts 3 punten achterstand op ons team in deze hoofdklasse competitie. Een strijd der matadoren beloofde zich aan te dienen. Het zonnetje scheen uitbundig, de lucht was dan ook kraakhelder. Toen we in Waalwijk aankwamen was het in onze winterjassen al lekker uit te houden. In de kleedkamer vertelde onze hoofdtrainer dat hij vandaag niet teveel wilde coachen. De spelers moesten elkaar coachen en goed weten wat er van hen op hun posities verwacht zou worden. Toen de show met de senseballen van ons team begon, was het echt genieten voor de toeschouwers. Zonnetje op de neuzen, gezellig bijkletsen over Koningsdag, leuk hoor. Een jeugdscheidsrechter met op de groei gekochte en op zijn taak berekende scheidskleding betrad het fraaie kunstgrasveld. Die had er ook zin in. De senseballen werden in de hekken geknoopt en de wedstrijd kon beginnen. Zou het een wedstrijd op het scherpst van de snede worden?

Na 12 minuten spel stond de teller al op 0-4. Dongen was veel te sterk voor WSC. Bijna alle duels werden door de Dongen spelers gewonnen. Dongen was met een uitstekende instelling aan deze wedstrijd begonnen. Op alle posities in het veld was het geel/blauw de winnende kleur. Alles klopte vandaag en de spelers waren prima op dreef. Met name de passing was regelmatig van grote klasse en leidde diverse doelpunten in. Prachtige assists en geweldige individuele acties wisselden elkaar in ons team af. WSC stond erbij en keek ernaar, volledig machteloos. Onze hoofdtrainer was, ondanks het prima potje voetbal wat zijn spelers lieten zien, toch hartstochtelijk aan het coachen. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het moet voor hem ook genieten zijn om te zien hoe zijn talentjes zich wekelijks verder ontwikkelen. Zeven doelpunten wist Dongen in de eerste helft te maken. De ene nog mooier dan de andere. WSC kon er, wonder boven wonder, toch ook nog twee maken. Maar de 2-7 ruststand gaf het machtsverschil prima weer.
In de tweede helft wisselden enkele Dongen spelers van positie. En dat bleek geen negatieve invloed te hebben op het spel. Het draaide gewoon in de ploeg, dan lijkt alles bijna vanzelf te gaan. Het was een genot om naar te kijken. Met name het goede samenspel had vandaag de boventoon gevoerd. Alle spelers kwamen hierdoor tot hun recht en speelden een topwedstrijd. Ook met dank aan WSC, want ze hadden deze wedstrijd weinig in te brengen. De einduitslag was na 2 x 20 minuten 3-12. Twaalf, inderdaad! Frappant detail was wel dat op Voetbal.nl een einduitslag van 4-11 te lezen viel. De scheidsrechter had het blijkbaar tijdens de wedstrijd niet goed bij kunnen houden. Gelukkig had uw verslaggever ieder doelpunt keurig in zijn boekje genoteerd. 3-12 was de enige en echte uitslag. Geweldig gedaan, JO9-1. Nog 1 wedstrijd te gaan in onze hoofdklasse competitie. Op zaterdag 6 mei komt RKDVC op bezoek op Sportpark De Biezen. De wedstrijd begint om 9.30 uur en eenieder is welkom om ons team tijdens deze afsluitende wedstrijd aan te komen moedigen. Graag tot dan!