JO12-1 krijg training van trainingstaf Dongen 1
dinsdag 2 mei 2017 - 12:15

JO12-1 had met de grote club actie een training van Dongen 1 gewonnen. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Om stipt 18:00u startten de trainers van Dongen 1 (Peter van Vugt en Ron Timmers) met hulp van een paar Dongen 1 spelers (en keeper) de training. De training startte met de welbekende warming-up en daarna werd er in de middencirkel een snelheids en behendigheids oefening afgewerkt. Dit betekent met de bal dribbelen in de middencirkel en op het signaal van Peter buiten de cirkel rennen en bij een andere bal gaan staan. Tijdens het buiten de cirkel rennen werd door de trainer 1 bal weggepakt en degene die geen bal had moest 10 keer opdrukken. Het opdrukken werd iedere keer met 5 opdrukken verhoogd om de spelers gefocussed te houden.

Om de belangrijkheid van het positie spel te benadrukken werd er een overspeel oefening over meerdere schijven uitgezet waarin het aanspelen en kiezen van positie centraal stonden. Om resultaat te behalen moet je geconcentreerd en gefocussed zijn. Dit werd tijdens de oefening meerdere malen gezegd en benadrukt door trainer Ron Timmers.

Als laatste oefening werd stil gestaan bij het voorgeven van de bal voor de goal door de rechtsbuiten op basis van een pass van een middenvelder. Dit was makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe zorg je ervoor dat de bal niet te hard of te zacht wordt ingespeeld zodat de rechtsbuiten de bal in de loop kan voorgeven. Als laaste werd er nog een partijtje gedaan (lijn dribbel) om passes en pingelen in praktijk te oefenen.

Na de training waren de spelers van JO12-1 moe maar voldaan. JO12-1 bedankt de trainingstaf van Dongen 1 voor de leuke training en de adviezen die ze zeker tot nadenken heeft gezet en in wedstrijden van toepassing gaan komen en in praktijk worden gebracht.