JO9-1 wint laatste hoofdklassewedstrijd tegen RKDVC
zaterdag 6 mei 2017 - 21:38

1Wat is dit seizoen voorbij gevlogen. En hoe fraai. Op zaterdag 6 mei speelde JO9-1 haar laatste competitiewedstrijd in de hoofdklasse tegen RKDVC uit Drunen. Maar voordat de wedstrijd begon stond er nog een ontbijtje bij de hoofdtrainer thuis op het programma. De selectieteams JO9-1, JO9-5 en JO8-1 waren door hem en zijn vrouw uitgenodigd voor een gezamenlijk ontbijt ter ere van het einde van het competitieseizoen. 21 jongens en 1 meisje maakten er een feestje van. JO8-1 was al kampioen, JO9-5 kon vandaag bij een overwinning kampioen worden en JO9-1 hield een hoofdklasse podiumplek in het vizier als zij vandaag van RKDVC zouden winnen. Kortom, de toekomst van VV Dongen had zich verzameld in n huis.

Na een lekker en gezellig ontbijt liepen de jonge voetballers als n team naar Sportpark de Biezen om zich daar voor te bereiden op hun wedstrijden. Het zonnetje scheen, het windje was nog dun. JO9-1 trok zich terug in de kleedkamer. De scheenbeschermers om, de voetbalschoenen aan. De hoofdtrainer benadrukte dat het om de laatste competitiewedstrijd ging en dat de spelers vooral moesten genieten van deze pot. De senseballen werden uit de met initialen bedrukte voetbaltassen gevist en het grasveld werd betreden. De temperatuur was weer enkele graden hoger, geweldig weer om te voetballen en om als toeschouwer aan de kant te staan. Om 9.30 uur begon de wedstrijd.

Vol vuur ging Dongen weer ten aanval. En wat een kansen. Het had binnen 5 minuten zeker al 2-0 of 3-0 kunnen staan. Maar de ballen belanden net naast het doel van de tegenstander. In de achtste minuut was het wel raak. Een aanvaller werd vrij aangespeeld en deze schoot de bal zuiver binnen. 1-0. Ondanks de overmacht van Dongen was de verdediging van RKDVC stug en was scoren niet gemakkelijk. Een tegenaanval werd niet goed weggewerkt en de bal belandde via de voet van een RKDVC speler met een hoge boog over onze keeper in het doel. 1-1. Het was zowaar een wedstrijd geworden. Gelukkig ging Dongen door met de aanvallende stijl. Een goed afstandschot trof doel en het stond 2-1. En na enkele minuten werd een voorzet prima ingeschoten, 3-1. Ook de ruststand.

De tweede helft was enkele minuten bezig, toen een fraaie boogbal van een Dongen speler feilloos in het doel van RKDVC landde. 4-1. RKDVC liet het koppie niet hangen, maar probeerde er toch het beste van te maken. Slordig uitverdedigen door Dongen bracht een tegenspeler in een zetel naar een doelpunt. 4-2. Dongen bleef gelukkig aanvallen en een fraaie actie en voorzet van een Dongen speler bleken tesamen een succesvolle assist voor de 5-2 te zijn. Een corner van RKDVC werd keurig in het Dongen doel afgewerkt. 5-3. De spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Een verdedigende fout van Dongen leidde ng een doelpunt van RKDVC in. 5-4. Kom op Dongen, een tandje erbij. Het Dongen overwicht werd in de laatste 5 minuten van de wedstrijd gelukkig omgezet in twee goede doelpunten. Eindstand 7-4. Een wedstrijd met meerdere gezichten, maar daardoor een wedstrijd met spanning en sensatie. Gefeliciteerd JO9-1, een prima afsluiting van dit competitieseizoen. Trainers en ouders zijn erg trots op jullie prestaties op topniveau en op het voetbalplezier dat jullie hebben uitgestraald. We hebben genoten van jullie spel en van de ontwikkeling die het team heeft doorgemaakt. Spelers en trainers, bedankt voor dit mooie seizoen!

Op het veld naast ons speelde JO9-5 haar kampioenswedstrijd. Het bleek voor dit team een hele spannende opgave om deze wedstrijd te winnen. Enkele minuten voor het einde klonk een enorm gejuich. De 2-1 was door Dongen gescoord. JO9-5 had het kampioenschap binnen. Kleurrijke bossen bloemen vlogen in het rond, muziek (We are the champions, what else) schaldde via een enorme luidspreker over de velden en buikschuivend namen de spelers hun applaus in ontvangst. Prachtig hoor. JO9-1 en JO9-5 deelden de kleedkamer en hier vond na afloop een groot feest plaats. Alle spelers van beide teams sprongen met hun voetbalkleding aan onder de douche en gingen vol overgave buikschuivend over de tegelvloer. De vloer had nog nooit zo prachtig geglommen. Laten we hopen dat deze jeugdspelers nog heel veel jaren van het voetballen blijven genieten. Kampioenen zijn het.