JO9-5 KAMPIOENEN
maandag 8 mei 2017 - 13:02

1Zaterdag 6 mei is de JO9-5 kampioen geworden van de najaarscompetitie.
Het is een super spannende competitie geweest, waarbij onze jongens, toch maar mooi kampioen zijn geworden.
De onderlinge wedstrijden gingen vaak goed tegen elkaar op.
We hebben best vaak te horen gekregen, dat we een leuk voetbalploegje zijn.
Vooral als de tegenstander hoort, dat onze jongens allemaal nog mini’s zijn, die het toch maar op durven nemen tegen die “grote” jongens.
Zo ook afgelopen zaterdag er moest gewonnen worden van RWB JO9-6, om zeker te zijn van het kampioenschap.
Van te voren waren alle spelers uitgenodigd voor een kampioenenontbijt bij Toine Sips.
Nu kon het natuurlijk niet meer fout gaan.
Om 8 uur waren alle kinderen bij Toine aanwezig om een lekker broodje te eten.
Om 845 terug naar VV Dongen, en de technische bespreking kon beginnen.
Tycho onze vaste keeper kreeg als taak, alle ballen tegenhouden, met uittrappen tot de witte lijn lopen en naar de zijkanten uittrappen, deze taken heeft hij goed uitgevoerd.
Raf onze laatste man, de rots in de branding, heeft super goed gevoetbald, afstandsschoten en mooie passjes en de spitsen uitschakelen waren zijn taken, dit heeft hij allemaal laten zien. Wat een verdediger heb ik al menig coach horen zeggen.
Floris onze rechterflank speler, zijn taken waren om heel de rechterkant te belopen, van voor naar achter. De ingooien en corners aan de rechterkant nemen, mooi om te zien, hoe goed hij dit doet en hoe hard hij er iedere week voor werkt, Top !
Samuel onze middenvelder met Spaans bloed, dit laat hij ook iedere week zien. Met zoveel passie als deze jongen op het middenveld loopt te werken, van voor naar achter niks is hem teveel. Mooie passjes en doelpunten heeft hij het afgelopen seizoen laten zien.
Ilias onze linkerflank speler en dribbelaar van het team, zijn taken waren om heel de linkerkant te belopen, van voor naar achter. De ingooien en de corners aan de linkerkant nemen. Alle taken werden goed uitgevoerd.
Tughan onze hangende spits, een echte goaltjesdief, hij staat altijd op de juiste plaats om zijn goaltje mee te pikken. Hard werken en mooie passjes heeft hij laten zien.
Melvin onze spits, de jongste van team, laat ook iedere week zien hoe graag dat hij met een bal speelt, mooie acties en harde schoten heeft hij laten zien.
Nu iedereen op scherp was gezet, kon de wedstrijd beginnen.
RWB was niet naar VV Dongen gekomen om te verliezen, ze wilde kostte wat het kost voorkomen dat het kampioenschap in Dongen gevierd zou kunnen worden.
In de vakantie periode is het niet altijd mogelijk om met je vast team te spelen, maar om dan spelers mee te nemen van hogere J09 teams, is een beetje “vals”, maar goed, niks aan te doen we moesten er tegen aan.
Er stond veel publiek te kijken naar een spannende kampioenswedstrijd.
Gelukkig scoorde VV Dongen na een kwartier als eerste en werd dit flink gevierd. Dit was echter maar van korte duur want net voor de rust werd de 1 – 1 gemaakt.
De spanning was om te snijden in de rust, het publiek en de trainer pepte de kinderen nog een keer op, probeer alles te geven en ga ervoor was de tip.
Heel de tweede helft bleef het lang 1 – 1, dit zou niet genoeg zijn om het kampioenschap te kunnen vieren, zou het dan toch gelijk blijven, dacht iedereen.
Maar toen gebeurde er iets, wat voetbal zo mooi maakt, in de allerlaatste minuut scoorde VV Dongen de verlossende 2 – 1, en de jongens waren de terechte kampioenen.
Het is mooi om te zien, hoe deze jongens in een seizoen kunnen groeien, de eerste seizoenshelft stonden ze nog een beetje verlegen en onzeker op het veld, de tweede seizoenshelft stond er al een team. Die er allemaal voor willen werken, allemaal hun taakjes beter begint te begrijpen maar bovendien veel plezier onderling heeft.
Hierna kon de huldiging beginnen, een mooie medaille en een bos bloemen werden door Helmi en Rianne uitgedeeld, tevens kregen alle spelers een drankje, lekkere frietjes en een snack aangeboden door VV Dongen.
Als echte kampioenen werden ze onthaald in de kantine, met op de achtergrond het kampioenen lied, we are the champions.
Alle spelers stonden bovenop de tafel te stralen van oor tot oor, en terecht !!