VV Dongen boekt 21e zege op slotdag competitie
maandag 15 mei 2017 - 18:31

2-0 winst tegen JVC Cuijk

Uiteindelijk ging de laatste wedstrijd van de competitie nergens over, maar het schaars opgekomen thuispubliek kreeg de 21e zege voorgeschoteld en daarmee was eigenlijk alles wel gezegd. Ron Timmers zag het duel als voorbereiding op het treffen tegen FC Lisse van woensdag 17 mei en zaterdag 20 mei. Bijna alle wisselspelers kregen speeltijd en ondanks het gemis aan een aantal 'vaste' krachten boekten de Kanaries een zakelijke 2-0 winst op een ongeïnspireerd JVC Cuijk.

Door Frank van Heteren / Foto's Jeffrey Oomens

De meeste mensen bleven thuis omdat het Moederdag was en omdat Feijenoord en Ajax gingen uitmaken wie de Landskampioen van Nederland werd. Toch was het erg gezellig op Sportpark de Biezen waar iedereen ontspannen rondliep en zich meer opmaakte voor het feest dan voor de wedstrijd.

De elf mannen die voor VV Dongen het strijdperk betraden mochten aan hun trainer laten zien dat zij een basisplaats verdienden. Met het oog op de matches tegen FC Lisse kon trainer Ron Timmers zien hoe Luuk Hultermans zich zou verweren na zijn maandenlange blessure en hoe Jaap van der Waarden zich zou houden nadat hij al een tijdje zijn plaats was kwijtgeraakt op het middenveld. Marouan Moukouh speelde op de plek van Jorik Mijnhijmer en Alex van Overdijk op de plaats van Paul van Zon. Ook reserve doelman Rob Roovers maakte de 90 minuten vol.

Deze wedstrijd ging nergens meer om, maar toch konden we het als ploeg weer opbrengen om met heel veel energie te spelen. Erg knap. Nu gaan we ons voorbereiden op de nacompetitie, die aankomende woensdagavond al begint met een thuisduel tegen FC Lisse" was het commentaar van Timmers in BN de Stem. Hij zag zijn team inderdaad veel energie leggen en met snelle omschakelingen was het in de eerste minuten al bijna raak voor de Dongense ploeg. Twee keer kreeg Glenn Kools de kans om bij de tweede paal binnen te schieten maar beide keren kwam hij een teenlengte tekort.

Opvallend was de rol van Daan Poelmans die Tom Waltman verving en als een Nilfisk stofzuiger alles schoon veegde. Hij trok en sleurde en was heel vaak de winnaar van zijn duels. Na rust betaalde deze arbeid zich uit toen hij in het strafschopgebied van JVC nog even aanzette om de bal te veroveren. Dat hij in die actie opzichtig werd gehinderd was voor scheidsrechter Vries genoeg om naar de stip te wijzen. Remon Koenen schoot de pingel niet erg overtuigend binnen maar met deze treffer kon de aanvoerder zich verheugen op de winst in het klassement om de Zilveren Schoen. Treffer nummer 19 betekende de 1-0 in de 48e minuut.

JVC Cuijk kwam er helemaal niet aan te pas en trainer Ruud Kaiser zat letterlijk en figuurlijk zijn tijd uit en dacht waarschijnlijk al na over het volgende seizoen. VV Dongen ging gewoon door. Niet met oogstrelend voetbal, maar wel met drive en passie. Zo mocht Rick Schouw zijn doelpuntje meepakken toen hij na een goede voorzet van Paul van Zon aan de rechterkant van het veld, zijn voet tegen de bal zette. De 2-0 in de 86e minuut was voldoende voor de winst.

JVC Cuijk werd nog een keer gevaarlijk maar Roovers en Henskens redden beiden op magistrale wijze. Het feest in de kantine duurde voort en de Feijenoord supporters vierden samen met iedereen hun eigen feestje.

VV Dongen speelt woensdag 17 mei om 19.00 uur hun eerste wedstrijd tegen FC Lisse dat op een haar na geen kampioen werd in de 3e Divisie zaterdag. Daar werd IJsselmeervogels gekroond.

Zaterdag 20 mei begint de wedstrijd in Lisse om 18.00 uur maar in onderling overleg kan deze ook verplaatst worden naar 14.30 uur. Via www.vvdongen.nl kunt u de juiste aanvangstijd zien.

48. 1-0 Koenen

86. 2-0 Schouw

Opstelling VV Dongen:

Roovers, van der Pijl, Henskens, Hultermans (60. van Zon) Koenen (75. Kolkert), Poelmans, van der Waarden, van Overdijk, van Bree, Kools, Moukouh (46. Schouw)