Dongen sluit seizoen in stijl af en wint Prov. Brabant Cup
woensdag 7 juni 2017 - 13:13

Dongen heeft in Helmond afgelopen zaterdag in het Lavans Stadion van Helmond Sport het seizoen afgesloten met een 5-0 overwinning op Madese Boys.  Door deze overwinning mag Dongen in de winterstop van het volgend seizoen net als dit seizoen op trainingskamp in Spanje.

Verslag en foto's door Jeffrey Oomens

In een broeierig Helmond kwam Dongen na 17 minuten op een 1-0 voorsprong door wie anders dan zilveren schoen winnaar Remon Koenen.  Madese Boys kwam in de eerste helft ook nog wel eens in de buurt van het Dongen doel wat verdedigd werd door Rob Roovers ( omdat eerste doelman Jordy Zielschot met een blessure niet in actie kon komen) maar die kansen werden om zeep geholpen. Dongen wist uiteindelijk aan het einde van de eerste helft de wedstrijd defintief te beslissen door vijf minuten voor rust via een prachtig afstandschot van Paul van Zon de 2-0 te maken en net voor het rustsignaal van de scheidsrechter kon Remon Koenen ook nog de 3-0 maken.   Na rust een aantal mutaties in het elftal van Dongen, zo kreeg Tom Waltman die zijn laatste wedstrijd speelde een verdiende publiekswissel. Enkele minuten na de publiekswissel kreeg Madese Boys toch de kans om nog een beetje in de wedstrijd gekomen doordat het van de scheidsrechter een strafschop kreeg.  Deze werd echter hoog overgeschoten, toen was duidelijk dat het echt over was met Madese Boys.  Na een uur spelen scoorde invaller Jaap van der Waarden de 4-0 voor Dongen en een paar minuten later scoorde Jaap na een fraaie solo nogmaals zodat het 5-0 werd.     De frustraties bij Madese Boys kwamen toen boven. Een groffe charge op Giovanni Henskens werd met direct rood bestraft. Omdat Henskens met een lichte duw verhaal haalde werd ook hij met rood naar de kant gestuurd. In de slotfase kon ook de aanvoerder van Madese Boys inrukken met een directe rode kaart na een charge op Marouan Mokouh.  Niet veel later floot de scheidsrechter af en konden de mannen van trainer Ron Timmers onder aanvoering van captain Remon Koenen de grote beker in ontvangst nemen.  Het seizoen werd daarna in Dongen afgesloten met een gezellige barbecue waar ook alle vertrekkende spelers en staf ook nog in het zonnetje werden gezet voor hun bewezen diensten.