Foto op digitale spelerspas
woensdag 23 augustus 2017 - 13:10

Voor alle duidelijkheid wordt dit item nogmaals met een kleine aanvulling boven aan de site geplaatst!

Sinds de invoering van de digitale spelerspas kunnen spelers hun gegevens aanpassen en ook een eigen foto plaatsen of aanpassen. Elke wijziging van de digitale spelerspas wordt via SportLink doorgegeven aan de ledenadministratie van de voetbalclub en ik zie dan soms ook de meest mooie, sportieve en kleurrijke foto’s. Hierop is de speler niet altijd duidelijk herkenbaar voor een scheidsrechter. Daardoor kan een scheidsrechter bij officiële wedstrijden een probleem maken en zelfs een speler weigeren om deel te nemen aan de wedstrijd.

Zelfs de foto van een mooie hond wordt soms als pasfoto op een digitale spelerspas geplaatst. Dit is wel uniek, maar zal zeker problemen geven voor de voetballer, omdat hij met zo'n foto niet speelgerechtigd is.

Als je toch graag een speciale foto op je digitale spelerspas wilt hebben, zorg dan wel dat die van het formaat van een pasfoto is van jezelf en met een duidelijke gezichtsherkenning!

Bouke Derks
Ledenadministratie vv Dongen